Arafat a răbufnit. Cine l-a enervat pe șeful DSU. „Încearcă să manipuleze”

Arafat a răbufnit. Cine l-a enervat pe șeful DSU. „Încearcă să manipuleze”

 Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, s-a arătat deranjat de faptul că circulă multe minciuni sau fake-news-uri despre el și instituția pe care o conduce. El a precizat că informația falsă - „condamnat la moarte la el acasă”, a pornit de la „o doamnă senatoare”.

Arafat a răbufnit. Șeful DSU s-a referit și la informația falsă care spune că ar fi declarat că slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau se poate reprograma pentru a doua zi.

Lume rea în jurul nostru

„Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidmiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora sau că schimbăm slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii, folosindu-se de numele postului dumneavoastră, să spună că «uite, doctorul Arafat a declarat la Digi24» și au pus și sigla.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arată cât de multă lume cu rea intenție există în jurul nostru și care încearcă să manipuleze, să mintă, să inducă informații și idei false, să vină cu narative false, lucruri cu care ne luptăm deja de ceva timp. Ei n-au obosit. Noi avem treabă și trebuie, din păcate, să dedicăm și un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu”, a afirmat Raed Arafat, la Digi24.

Secretarul de stat a spus că nu cunoaște sursa acestei informații false.

„Arafat e rudă cu Omar Hayssam și l-a ajutat să fugă din țară”

Arafat a răbufnit. „Din păcate, în ultima perioadă au fost multe din aceste tipuri de minciuni. Asta a fost una mai mult răspândită, care a dus la atacuri foarte mari și la niveluri de persoană dar și la nivelul instituției care o deservesc, DSU.

Nu e singura minciună. Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună.

Se trimite un mesaj care zice că «Arafat e rudă cu Omar Hayssam și l-a ajutat să fugă din țară» - altă minciună cu care este plin internetul de ea.

Pe internet o să găsiți un fost parlamentar, un domn Metin, care a făcut seriale de minciuni pe numele meu. Le găsiți pe YouTube. Am încercat să sesizez YouTube că sunt minciuni, că persoana fabulează, că nu e corect. Au rămas acolo toate minciunile lui”, a mai afirmat Arafat.