Municipiul Arad va intra în scenariul roșu începând de sâmbătă.

Decizia a fost luată din cauza ratei de incidență a cazurilor de COVID-19. Aceasta a depășit pragul 3 la mia de locuitori și a ajuns la 3,65.

Informațiile au fost făcute publice vineri,  de Prefectura Arad.

„Direcţia de Sănătate Publică Arad a comunicat instituţiei că, începând cu data din 5 martie, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, se va publica zilnic rata incidenţei cumulate a COVID-19 la 1.000 de locuitori pentru ultimele 14 zile, calculată automat din platforma alerte.ms.ro”, se arată în comunicat.

Municipiul Arad intră în scenariul roșu

„Sunt cifrele pe care ni le-a comunicat astăzi autoritatea sanitară județeană și trebuie să le luăm ca atare. Am înțeles că este vorba despre o schimbare a modalității de calcul, datele fiind luate dintr-o altă platformă informatică utilizată la nivel național. Pe modul vechi de calcul nu era depășit astăzi pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Dar, fiindcă rata oficială este de 3,65, municipiul Arad va intra pentru 14 zile în categoria de restricții aferentă depășirii incidenței de 3, conform prevederilor hotărârii Guvernului României nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Îi rog pe toți cei afectați de această decizie să înțeleagă pe mai departe că aplicarea acestor restricții este importantă pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, care în continuare răpește vieți omenești. De asemenea, îi rog pe toți cei care au posibilitatea de a se vaccina să o facă, să se informeze numai din surse oficiale și să ia decizia rațională de a se vaccina”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

Reamintim că și Capitala a reintrat în scenariul roșu vineri. Rata de incidență atinsă în București este de 3,05 la mia de locuitori.

Chiar ieri, joi 4 martie 2021, în Capitală rata de incidență a fost de 2,79 la mie. A fost o creștere bruscă în numărul de cazuri pozitive de Covid-19.

Citește și: București intră în scenariul roșu. Se pregătesc noi restricții