Evenimentul Zilei > International > ARAC LA PRESA AMERICANĂ! Donald Trump spune că jurnaliștii sunt cei mai necinstiți oameni din lume
ARAC LA PRESA AMERICANĂ! Donald Trump spune că jurnaliștii sunt cei mai necinstiți oameni din lume

ARAC LA PRESA AMERICANĂ! Donald Trump spune că jurnaliștii sunt cei mai necinstiți oameni din lume

Donald Trump a făcut prima vizită ca preşedinte la sediul CIA, ca să repare relaţia cu serviciile de informaţii pe care le-a criticat dur în scandalul privind implicarea Rusiei în campania electorală.

Aflat la sediul CIA, Donald Trump i-a felicitat pe agenţii de informaţii şi şi-a declarat susţinerea pentru activitatea acestora. Vizita a venit după ce noul preşedintele american a acuzat agenţia de spionaj că a dat presei informaţii despre presupusele sale legături cu Rusia. Şi, în timp ce încercă să se împace cu agenţii CIA, critica jurnaliştii.

Am un conflict permanent cu jurnaliştii, sunt printre cei mai necinstiţi oameni din lume şi au făcut să pară că eu aş avea o dispută cu serviciile de informaţii.”, a declarat noul președinte american. 

Un atac la adresa jurnaliştilor a venit şi din partea lui Sean Spicer, noul purtător de cuvânt al Casei Albe. În prima sa conferinţă de presă, acesta a criticat presa americană pentru modul în care a relalat ceremoniile de învestire. Mai precis, Sean Spicer a acuzat publicaţiile că au minţit în legătură cu numărul de participanţi.

Donald Trump a spus în nenumărate rânduri că marile trusturi de presă sunt împotriva sa, că mint cu bună ştiinţă şi că trasmit ştiri false. În campania electorală, Donald Trump a avut de partea sau numeroase site-uri cunoscute pentru răspândirea de informaţii eronate sau teorii ale conspiraţiei, dar cu un număr foarte mare de cititori, potrivit unimedia.info.