Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL cu România TV în prim-plan. PRO TV, ATACATĂ de un DOCTOR ÎN MEDIA: „Dezbateri reale și credibile, la un nivel fără egal”
SCANDAL cu România TV în prim-plan. PRO TV, ATACATĂ de un DOCTOR ÎN MEDIA: „Dezbateri reale și credibile, la un nivel fără egal”

SCANDAL cu România TV în prim-plan. PRO TV, ATACATĂ de un DOCTOR ÎN MEDIA: „Dezbateri reale și credibile, la un nivel fără egal”

Ediţia recent încheiată a Premiilor Naţionale de Televiziune APTR (respectiv premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România) l-a făcut pe unul dintre membrii juriului să aibă o reacţie fără precedent.

Astfel, Sorin Ilieșiu, profesor universitar la Facultatea de Film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”-București, doctor Magna cum laude în Cinematografie și Media, titular al cursului de „Comunicare prin imagine” la Școala Superioară de Jurnalistică, ex-senator, membru în conducerea Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României între anii 2012-2016, nu înţelege de ce România TV nu a primit niciun premiu în condiţiile în care susţine că postul are multe emisiuni de calitate.

„În calitate de membru permanent (începând din anul 1998) al Juriului care, de peste un sfert de secol, acordă în fiecare an Premiile Naţionale de Televiziune APTR (respectiv premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România), îmi exprim regretul că niciuna dintre emisiunile produse de „România TV” nu s-a regăsit printre cele distinse în cadrul Galei Premiilor APTR „Centenar 2018”, dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, gală care a avut loc acum trei zile la Teatrul Național din Bucureşti.

Consider că multe dintre emisiunile create de „România TV” în ultimii ani au fost însuflețite de un spirit patriotic demn de Centenarul Marii Uniri precum și de preocuparea meritorie de a prezenta emoționant și sugestiv identitatea națională românească.

Pe de altă parte, subliniez că multe emisiuni ale „României TV” s-au remarcat prin dezbateri reale și credibile – la un nivel fără egal -, ale unor teme de mare interes național, precum cele dedicate pensiilor și salariilor.

Nu în ultimul rând, apreciez că numeroase reportaje documentare produse de „România TV” reprezintă adevărate „bijuterii” atât din perspectiva experților în comunicare cât și, mai ales, a impactului mediatic.

Și pentru că ne apropiem de Anul Nou, nu avem voie să uităm că Revelioanele „României TV” au realizat audiențe record în ultimii ani: LOCUL 2 LA NIVEL NAȚIONAL, pe locul 7 fiind, de exemplu, PRO TV.  La ultimul revelion, peste un milion de români s-au uitat la „România TV” în timp ce la PRO TV s-au uitat doar 300.000.

Iată că ceea ce an de an se dovedește un vis de neîmplinit pentru posturi TV cu experiență și mari resurse financiare, a devenit realitate pentru „România TV”: LOCUL DOI PE ȚARĂ! Această mare performanță a fost posibilă datorită creativității excepționale a profesioniștilor „României TV”, în pofida resurselor financiare mult mai mici decât ale celor pe care i-a surclasat din perspectiva aprecierii de către Marele Public. Marele Public, singurul Judecător în fața căruia ne înclinăm „ca să nu rătăcim”.

Din multe puncte de vedere, „România TV” nu își dezminte numele. E o uriașă onoare atunci când reușești să onorezi un asemenea nume. „România TV” merită premiul „Suflet de român”. Dacă nu mă credeți, uitați-vă de Crăciun și de Revelion la „România TV”.

București, 14 decembrie 2018”, se arată în comunicatul de presă transmis de Sorin Ilieşiu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.