Evenimentul Zilei > Social > Apple continuă să fie lider mondial în categoria telefoanelor premium
Apple continuă să fie lider mondial în categoria telefoanelor premium

Apple continuă să fie lider mondial în categoria telefoanelor premium

Un studiu al Counterpoint o situează pe Apple lider mondial la categoria telefoanelor premium, cu 51% din piață. Gigantul american e urmat în clasament de Samsung, cu 22% și Huawei, cu 10%.

Vânzările de telefoane mobile din categoria premium au crescut cu 18% în 2018, în ciuda creșterilor de prețuri și în ciuda decelerării vânzărilor telefoanelor mobile în general, potrivit unui studiu realizat în ianuarie 2019 de Counterpoint Research.

 

iPhone 10 – oferte
Potrivit acestui studiu, Apple continuă să fie lider pe segmentul acesta de piață, cu o cotă de 51% din total în 2018. Samsung este pe locul 2, cu 22% din totalul pieței și Huawei, producătorul chinez care a luat pe toată lumea prin surprindere, cu 10% cotă de piață, aproape dublu decât în 2017.

 

În afara celor trei giganți, Apple, Samsung și Huawei, alți fabricanți, precum Oppo și Vivo, și-au crescut procentele din total pe acest segment al telefoanelor premium, se mai arată în studiul amintit.

 

iPhone 10 – oferte
Conform Counterpoint, există un sub-segment al categoriei premium, denumit „premium accesibil”, alcătuit din telefoanele al căror preț oscilează între 400 și 600 de dolari. În această categorie domină producătorul chinez OnePlus.

 

Segmentul premium începe de la telefoanele cu preț de cel puțin 400 de dolari, dar odată cu trecerea anilor și, mai ales, de la apariția lui iPhone 10 cu prețul său de la lansare de 999 de dolari, s-au schimbat puțin datele care defineau categoria.

 

Totuși, studiul arată că utilizatorii sunt dispuși să plătească mai mult pe telefoane premium, dar tendința este și să le schimbe ceva mai târziu decât o făceau până acum.

 

iPhone 10 – oferte
Studiul Counterpoint se axează pe ceea ce se întâmplă pe slot-ul categoriei premium, dar piața în general a raportat o decelerare a vânzărilor de 2%. Această scădere a creșterii a afectat-o pe Apple , care a raportat vânzări sub cele estimate și a învinovățit, printre altele, China.

 

Canalys, într-un studiu propriu, arată că vânzările în China au scăzut cu 14%, ajungând la 396 de milioane de unități, una dintre cele mai mici sume din 2013 încoace.

 

iPhone 10 – oferte
Așadar, Apple, deși este unul dintre producătorii afectați de scăderea creșterii pieței mondiale a telefoanelor mobile, este avantajată atunci când vine vorba de telefoane premium, cu un preț peste 400, dar mai ales peste 600 de dolari.