"Peste 50 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, printre care se află şi copii. Unsprezece persoane au fost ucise", a precizat pentru AFP Departamentul pentru sănătate al oraşului.

Autoritățile ruse au anunțat că  că două persoane au murit în regiunea Moscova: o fetiţă de 11 ani şi un bărbat de 57 de ani, care şi-au pierdut viaţa în urma căderii unui arbore şi a unui gard. "Răniţii se îndreaptă spre zece unităţi medicale" din capitală, a precizat Departamentul municipal pentru sănătate, precizând că bilanţul este încă provizoriu. "Un uragan distrugător a doborât sute de arbori. Vom lua toate măsurile necesare", a postat pe Twitter primarul Moscovei, Serghei Sobianin, conform Agerpres. 

Vânt a ajuns până la 22 de metri pe secundă, însoţite de ploi puternice, au provocat şi întârzieri pe aeroporturile din Moscova, iar trenul expres care face legătura cu Vnukovo a încetat să circule din cauza unui arbore căzut pe calea ferată. Directorul serviciului meteorologic, Roman Vilfand, a declarat pe postul de radio Ekho Moskvy că o nouă furtună s-ar putea abate asupra capitalei în cursul serii sau în noaptea de luni spre marţi