Evenimentul Zilei > Actualitate > Apocalipsa în Italia. Biserica nu mai face față numărului mare de coșciuge
Apocalipsa în Italia. Biserica nu mai face față numărului mare de coșciuge

Apocalipsa în Italia. Biserica nu mai face față numărului mare de coșciuge

Numărul mare de decese din nordul Italiei, din cauza COVID-19 a făcut ca cimitirele să nu mai facă față. Nu mai sunt locuri libere pentru morți. Bisericile au devenit locurile de depunere a coșciugelor.

 

Biserica „San Giuseppe” din Seriate – un orășel aflat în apropierea orașului Bergamo, din regiunea Lombardia (nordul Italiei) – a devenit locul unde sunt depuse coșciugele celor morți de coronavirus.

„Îți vine să te întrebi unde este Dumnezeu”, a spus preotul de la „San Giuseppe”.

Crematoriile sunt pline și nu mai fac față numărului mare de cadavre care trebuie arse, așa că s-a ajuns la soluția ca trupurile neînsuflețite să fie trasportate în alte regiuni ale Italiei pentru a fi incinerate.

Armata italiană este cea care transportă cadavrele cu ajutorul camioanelor militare. Pe internet sunt extrem de vizionate filmulețelei în care se văd convoaie de zeci de camioane care transportă morții pentru a fi incinerați în alte regiuni.

„Nu-i punem în sălile adiacente bisericii, ci direct în Casa Domnului”. Don Mario, preotul din Seriate, provincia Bergamo, a deschis ușile bisericii pentru a găzdui sicriele, destinate a fi arse, ale celor morți de coronavirus. Sunt 80 de trupuri în interiorul bisericii. Don Mario întâmpină morții la intrare, pe fiecare în parte. „Nu mai este doar o simplă biserică, a devenit un cimitir”, spune el, potrivit ziariștii.ro.

Armata este cea care, cu ajutorul carabinierilor, se ocupă de transportarea sicrielor în alte regiuni. „Cenușa – explică primarul din Seriate, Cristian Vezzoli – va fi dusă înapoi familiilor de către carabinierii care, prin acest gest, vor să demonstreze că le sunt alături în aceste momente de nemărginită durere”.

„Până când va fi necesar, Biserica «San Giuseppe» va rămâne la dispoziția noastră. Această situație demonstrează momentul dramatic prin care trece comunitatea. În fața nenorocirii nu ne rămâne decât să încercăm cu toții să dăm o mână de ajutor și, pentru cine este credincios, să se roage”, a spuas primarul localității.