Evenimentul Zilei > Social > Aplicația împotriva Coronavirus. O companie majoră aruncă bomba!
Aplicația împotriva Coronavirus. O companie majoră aruncă bomba!

Aplicația împotriva Coronavirus. O companie majoră aruncă bomba!

Nvidia, corporația americană specializată pe producerea de procesoare grafice pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile, a lansat un program prin intermediul căruia gamerii pot ajuta la combaterea virsului Covid-19.

Astfel, prin simpla instalare a programului [email protected], puterea GPU-ului poate avea un rol important în lupta contra coronavirsului.

Programul este gratuit și folosește puterea de procesare a unui PC gaming-ready pentru cercetarea și înțelegerea virusului. Proiectul a luat startul pe 10 martie și are ca scop „simularea țintelor proteice potențial drogabile din SARS-CoV-2 (virusul care provoacă Covid-19) și virusul SARS-CoV aferent (pentru care sunt disponibile mai multe date structurale)”, informează tomshardware.com.

„Pedro19”, creatorul comunității PCMasterRace de pe platofrma Reddit, i-a indemnat pe urmăritorii săi să intaleze aplicația, iar Nvidia a preluat îndemnul, pe Twitter, cerându-le gamerilor să „doneze puterea nefolosită a plăcilor video în lupta cu Covid-19”.

Programul a fost lansat în 2000, iar de atunci a ajutat la găsirea leacurilor pentru „boli precum cancerul, ALS, Parkinson, Huntington, gripa și multe altele”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.