Este aplicația care zguduie personalul de la Guvern pentru că Macron poate vedea în timp real eficiența acestora. Astfel, președintele Republicii poate afla prin telefonul său cum decurg lucrurile la ministere.

Practic are acum un tablou de bord care indică evoluția lucrărilor de reformă ale miniștrilor săi. Este o aplicație personalizată pentru șeful guvernului, mai precis „un tablou de bord” care-i indică în timp real activitatea colaboratorilor săi.

Noutatea a fost dezvăluită miniștrilor în cadrul unei sesiuni închise a celui de-al doilea seminar guvernamental și are drept scop îmbunătățirea productivității acestora. Mai mult, Emmanuel Macron și-a amenințat Guvernul cu o remaniere:

„Dacă nu te schimbi, te schimb! Aveți la dispoziție două luni pentru a înțelege ceea ce aveţi de făcut, comunicați și monitorizați punerea în aplicare a reformelor”, a spus preşedintele, conform Le Figaro.

Deocamdată, această aplicație este destinată utilizării în interiorul executivului. Șeful statului a refuzat într-adevăr să o facă accesibilă publicului larg pentru a nu bloca echipa de guvernare. Mai ales în ajunul unei toamne sociale complicate pentru Emmanuel Macron cu actuala reformă a pensiilor sau dezbaterea în jurul unor legi,  probleme sociale spinoase, dar și cu următoarele alegeri municipale care bat la uşă.