Evenimentul Zilei > Social > Apeluri la 112 după cutremurul de aseară. Ce pot face românii în caz de cutremur
Apeluri la 112 după cutremurul de aseară. Ce pot face românii în caz de cutremur

Apeluri la 112 după cutremurul de aseară. Ce pot face românii în caz de cutremur

Două apeluri de panică au fost primite, noaptea aceasta, în timpul cutremurului cu epicentrul în Vrancea. Unul a fost la Ploiești, altul la Buzău. Alte efecte nu s-au raportat niciunde în țară.

Cutremurul de noaptea trecută a fost cel mai puternic din România în ultimele 15 luni. În ultimii ani, în România au mai fost mai multe cutremure de peste 5 grade.

Secretarul de stat Raed Arafat i-a sfătuit pe oameni să descarce aplicația DSU, și să se informeze cu privire la cum să procedeze în cazul unui cutremur: „Întotdeauna noi am sfătuit oamenii să descarce aplicația DSU, e o secțiune plină de instrucțiuni și sfaturi în caz de cutremur, același lucru îl găsesc și pe site-ul campaniei nutremurlacutremur.ro și pe site-ul fiipregatit.ro.

Cel mai important lucru este controlul de sine, nu panica, să nu coboare în casa scărilor, nu cu liftul, să stea în casă sub o grindă sau să stea sub un obiect care poate să-l protejeze, o masa de exemplu. Să aștepte să treacă cutremurul. Noi avem o caravană operată de IGSU și care în fiecare săptămână se deplasează în zone rurale, urbane. Pe lângă instruirile periodice, caravana atinge aceste aspecte și va fi modernizată, se va suplimenta un centru mobil care va avea inclusiv partea de simulare pe cutremur”, a precizat Raed Arafat la Digi24.