Situație critică la Spitalul Județean de Urgență Vaslui din cauza epuizării stocurilor de sânge. Spitalul Județean de Urgență Vaslui a lansat, joi, pe facebook, un apel public, după ce stocurile de sânge s-au epuizat.

„Apel urgent: stocuri de sânge epuizate! Stimați concetățeni, din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente, vă rugăm să veniți la donare (…) Sângele donat de ține poate salva un nou-născut, o mamă, un tată, un frate sau o soră. Tu le poți oferi o șansă de a-și trăi mai departe viața! Poți să fii sigur că de sângele tău este întotdeauna nevoie și că ar putea fi de folos chiar cuiva drag”, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Conducerea spitalului reamintește că pot dona sânge persoanele sănătoase cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani (pentru prima donare, între 18-50 de ani), cu greutatea de peste 50 de kg, care să nu fi suferit de hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Nu pot dona sânge femeile însărcinate și persoanele care au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale.

Ca să faciliteze deplasarea donatorilor la Centrul de Transfuzii din Bârlad, conducerea SJU Vaslui le asigura și mijloace de transport.

„Pentru a facilita deplasarea potențialilor donatori către Centru de Transfuzii Bârlad, Spitalul Județean de Urgență Vaslui poate pune la dispoziție un mijloc de transport, în cazul în care sunt cel puțin cinci solicitanți”, au mai anunțat reprezentanții unității medicale.