Evenimentul ZileiSocialApelul unui medic celebru: ”Dacă nu ne omoară virusul, ne omoară…”

Apelul unui medic celebru: ”Dacă nu ne omoară virusul, ne omoară…”

Apelul unui medic celebru: ”Dacă nu ne omoară virusul, ne omoară…”
Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, doctorul Horaţiu Suciu, a făcut un apel la populaţie să se mobilizeze pentru dotarea personalului medico-sanitar de aici cu echipamente şi materiale de protecţie.

Reputatul medic spune că instituţia, deşi are prevăzute şi paturi pentru pacienţi cu coronavirus, nu figurează pe nicio listă pentru alocări de fonduri.

„Este momentul să arătăm că ne pasă de medicii şi de personalul nostru medical care trebuie să aibă, pe lângă puterea şi determinarea de a salva vieţi, materialele medicale şi sanitare cu care să o facă. În Târgu Mureş, toate donaţiile în bani şi materiale sanitare, toate acţiunile de voluntariat au fost direcţionate către cele două mari spitale, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, iar în acest context vă mulţumesc tuturor pentru implicare, pentru modul în care v-aţi manifestat şi pentru ceea ce aţi făcut până în prezent.

Rugămintea mea este să nu uitaţi că există al treilea spital în oraş, care face cinste oraşului, judeţului şi ţării noastre, acesta este Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant cu cele cinci clinici şi 210 paturi, 30 paturi de terapie intensivă, 550 de personal medicale, din care peste 100 de medici care sunt gata angajaţi în această luptă având inclusiv paturi pentru pacienţi COVID-19.

Am făcut acest apel pentru că Institutul Inimii din Târgu Mureş nu se află pe nicio listă de donaţii sau de repartiţii de la Ministerul Sănătăţii sau de la alte structuri de decizie asupra distribuirii de materiale de protecţie pentru personalul medical, probabil din raţiuni birocratice, sigur nu datorită performanţelor medicale. Vorba aceea, dacă nu ne omoară virusul, ne va omorî birocraţia!”, a transmis dr. Horaţiu Suciu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: