Evenimentul Zilei > Politica > Apelul disperat din Italia: Românii din străinătate au nevoie de ajutor!
Apelul disperat din Italia: Românii din străinătate au nevoie de ajutor!

Apelul disperat din Italia: Românii din străinătate au nevoie de ajutor!

Apelul vine din partea C.A.P.I.M.E.D. România, asociație cu sediul la Palermo, în regiunea Sicilia, Italia şi avertizează Guvernul României cu privire la pericolele la care se expun românii care merg să muncească în Italia şi cât sunt de neprotejaţi chiar exploataţi.

Presa din România a fost informată în aceste zile în legătură cu o nouă descoperire a Poliției din Italia: alte zeci de români abuzați, din nou, pe plantațiile din sudul Italiei. De fapt, în fiecare săptămână, în ultimele luni, au fost violate, sechestrate și ucise românce, o femeie de 60 de ani s-a sinucis, după ce a lucrat ca badantă timp de 15 ani, iar alta și-a ucis concubinul italian care o abuza. Au fost perioade în care trei femei pe zi au fost ucise în Italia. În aceste zile, și în Spania au fost găsiți români tratați ca sclavi, plătiți cu sume foarte mici pentru munca la câmp și cazați în corturi, fără apă curentă și fără minime condiții de igienă.

Datele statistice arată o situație halucinantă: peste 4,5 milioane de români muncesc în țările europene, mulți nefiind înregistrați, iar în fiecare zi sunt sute de români abuzați de angajatorii care îi forțează să lucreze in condiții mizere, de violatori, de funcționari, dar și de legislația discriminatorie. Cu toate acestea, cifrele oficiale arată că românii au trimis acasă peste 55 de miliarde de Euro, mai mult decât investitorii străini și mai mult decât a primit România de la Uniunea Europeană, a scris în comunicat Președinte-Fondator, Andrei Carmen Luminița, citată de gazetaromaneasca.com

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: