Evenimentul Zilei > International > Apărătorii lui Trump: „Vi se cere să faceţi ceva foarte, foarte periculos”
Apărătorii lui Trump: „Vi se cere să faceţi ceva foarte, foarte periculos”

Apărătorii lui Trump: „Vi se cere să faceţi ceva foarte, foarte periculos”

Avocații lui Donald Trump și-au ținut pledoaria, astăzi, în fața senatorilor, în procesul de destituire (impeachment) a președintelui Statelor Unite.

Consilierul Casei Albe, Pat Cipollone, le-a atras atenţia senatorilor că dacă ar decide că Trump este vinovat şi l-ar destitui, cetățenii americani nu ar mai putea să-și exprime opinia la alegerile din 3 noiembrie.

„Vi se cere să faceţi ceva cu multe, multe consecinţe şi, cu voia dumneavoastră (…) foarte, foarte periculos”, a spus el.

Camera Reprezentanţilor din Congres, unde democraţii au majoritatea, a înaintat, luna trecută, Senatului dominat de republicani acuzaţiile de abuz de putere şi obstrucţionarea congresului.

„Veţi constata că preşedintele nu a făcut absolut nimic ilegal”, i-a asigurat Cipollone pe senatori.

Donald Trump este acuzat de abuz de putere pentru că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fiului adversarului său politic, Joe Biden, Hunter Biden, punând astfel condiția unui ajutor militar (400 milioane de dolari) acordat Kievului și primirea la Casa Albă a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

El mai este acuzat ar fi obstrucționat activitățile Congresului, în tentativele de a împiedica investigațiile în legătură cu acest caz prin instrucțiuni date unor consilieri de a nu coopera în anchetă.
Donald Trump este al treilea președinte din istoria Statelor Unite care se confruntă cu un proces de demitere.