Evenimentul Zilei > Politica > ANUNȚUL BOMBĂ al lui Orban. Pe cine vrea Dragnea să pună la șefia ANRE: „N-o să vă vină să credeți”
ANUNȚUL BOMBĂ al lui Orban. Pe cine vrea Dragnea să pună la șefia ANRE: „N-o să vă vină să credeți”

ANUNȚUL BOMBĂ al lui Orban. Pe cine vrea Dragnea să pună la șefia ANRE: „N-o să vă vină să credeți”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a scris pe Facebook că Liviu Dragnea are intenția de a-l schimba din funcție pe președintele ANRE, Niculae Havrileț. În mai multe rânduri, liderul PSD și-a exprimat nemulțumirea față de conducerea instituției, ulterior fiind înființată o Comisie parlamentară de anchetă a ANRE menită să afle de ce a crescut prețul la energie electrică.

Persoana vizată de Dragnea pentru șefia ANRE este Florentin Pandele, primarul din Voluntari, soțul Gabrielei Firea, primar general al Capitalei. Orban afirmă că scopul principal al numirii este asigurarea „strictului necesar” pentru finanțarea campaniei Gabrielei Firea pentru alegerile prezidențiale din 2019.

„Am aflat astăzi ( pe surse) pe cine vrea să pună Dragnea președinte la ANRE. Nu o să vă vina să credeți, așa cum nici mie nu mi-a venit să cred. Aspirantul la funcția de reglementator șef al pieței de energie nu este nimeni altul decât Pandele. Mă gândesc, totuși, că nu o să indrăznească să ducă această nebunie la bun sfârșit. Pe de altă parte, dacă stăm strâmb și gândim drept, ținând cont de faptul că doamna Pandele are gânduri de mărire, face ceva sens. O să îi trebuiască ceva parale în campanie și, cum de la București, din praful și pulberea care o să rămână după ea, nu prea are ce culege, nu este exclus ca pandelizarea sectorului energiei să aibă ca scop principal asigurarea "strictului necesar" pentru finanțarea campaniei”, a scris Ludovic Orban, pe rețeaua de socializare.

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, va fi audiat, joia viitoare, în comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Șeful Comisiei de anchetă ANRE, deputatul PSD, Iulian Iancu, a anunțat că, la încheierea anchetei forului de specialitate, vor putea fi luate trei măsuri, respectiv modificarea legislaţiei primare, acolo unde se impune, solicitarea de modificare a legislaţiei secundare de autoritatea de reglementare şi „înaintarea către Parchet a cazurilor care se dovedesc a fi infracţionale”.

La începutul lunii septembrie, Liviu Dragnea spunea că este nevoie de înfiinţarea unei comisii de anchetă în legătură cu preţul de la energie din ultima perioadă. „Este bine să aflăm şi noi şi populaţia ce s-a întâmplat acolo şi care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”, afirma liderul PSD.