Evenimentul Zilei > Politica > Anunțul Monicăi Macovei referitor la partidul M10. Cine asigură conducerea până la înscrierea formațiunii în Registrul partidelor
Anunțul Monicăi Macovei referitor la partidul M10. Cine asigură conducerea până la înscrierea formațiunii în Registrul partidelor

Anunțul Monicăi Macovei referitor la partidul M10. Cine asigură conducerea până la înscrierea formațiunii în Registrul partidelor

Europarlamentarul a anunțat că Partidul M10 a depus, astăzi, cererea de înregistrare la Tribunalul București, însoțită de peste 200 de semnături ale reprezentanților organizațiilor din țară și diaspora, care devin, astfel, membri fondatori ai formațiunii.

"Împreună cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Șerban Marinescu și Dacian Tolea, a semnat actele de înființare a Partidului M10, care au fost depuse miercuri la Tribunalul București. Cererea de înregistrare este însoțită de peste 200 de semnături ale reprezentanților organizațiilor din țară și diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10. M10 este un partid reformist, format din oameni obișnuiți și decenți, care nu fură și nu mint, din oameni care s-au săturat de sărăcie, corupție, birocrație, taxe mari, servicii proaste și orașe murdare, din oameni care vor o Românie modernă și prosperă pentru noi și copiii noștri. M10 schimbă ce nu merge, elimină ce este putred și păstrează ce este bun", susține Monica Macovei, într-un comunicat de presă publicat pe blogul personal.

Potrivit legii, Partidul M10 va fi condus, până la înscrierea în Registrul partidelor, de Comitetul de Inițiativă Națională, din care fac parte cei cinci membri fondatori care au semnat actele de constituire și al cărui președinte este Monica Macovei.

M10 va avea o Comisie de Integritate din care fac parte și doi reprezentanți ai societății civile, care nu sunt membri de partid – Cristian Ghinea (CRPE) și Gelu Trandafir (Freedom House).

"Comisia de Integritate va avea drept de veto. Nu vom face nicio propunere pentru funcții publice, cum ar fi candidații la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, dacă persoana respectivă nu are aprobarea Comisiei de Integritate. Acestea sunt regulile partidului nostru, care vor garanta că M10 va avea candidați onești, integri, profesioniști. Statutul M10 prevede ca din Comisia de Integritate fac parte și persoane din afara partidului, pentru a elimina orice risc, chiar și aparent, de părtinire sau de aranjamente interne, cu toate că eu personal am încredere în cei din partid care sunt și vor fi în această Comisie", a mai spus Monica Macovei.