Evenimentul Zilei > Politica > ANUNȚUL făcut de ministrul pentru Mediul de Afaceri: Cât ar putea valora proiectele de investiții din România
ANUNȚUL făcut de ministrul pentru Mediul de Afaceri: Cât ar putea valora proiectele de investiții din România

ANUNȚUL făcut de ministrul pentru Mediul de Afaceri: Cât ar putea valora proiectele de investiții din România

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, astăzi, că România ar putea atrage investiţii de 1,8 miliarde de euro prin intermediul InvestRomania, partenerul instituţional pentru cei care vor să investească în ţară.

„La ora actuală, dacă e să adunăm toate proiectele care sunt pe tapet, discutăm undeva la 1,8 miliarde de euro, valoare totală decalată, peste 17.900 de potenţiale noi locuri de muncă create”, a precizat Laufer într-o conferință de presă, citat de Mediafax.

În prezent, sunt peste 86 de proiecte de investiţii aflate în derulare.

Laufer a subliniat că aceasta este una dintre priorităţile mandatului său, iar InvestRomania va fi unicul punct de contact pentru investitorii români din momentul în care vin în România şi până când implementează proiectul.

„Cu sprijinul InvestRomania a fost creat un parteneriat între sectorul IT România şi compania BMW, în cadrul proiectului de industrie 4.0”, a punctat Laufer.

Legea Prevenirii, legea lobby-ului şi legea parteneriatului public-privat au ca termen de intrare în vigoare data de 1 octombrie 2017, a spus Laufer în cadrul conferinţei de presă.

Legea Prevenirii are 581 de contravenţii incluse, din 105 acte normative. În prezent, legea este în curs de avizare la Senat, Camera Deputaţilor fiind camera decizională.

Proiectul pentru noua lege a parteneriatului public privat este finalizat şi urmează să fie pus în dezbatere publică, fiind în procedură de avizare internă la Ministerul Finanţelor, a mai spus Laufer.

În ceea ce priveşte legea lobby-ului, ministrul pentru Mediul de Afaceri a menţionat că s-a creat un grup de lucru interinstituţional.

Programul de Instituţionalizare, destinat companiilor care vor să se extindă, beneficiază de un buegt de 71 de milioane de lei, pentru perioada 2017-2020, iar pentru anul acesta are un buget de 5 milioane de lei. Până la 25 iulie, ministrul susţine că se vor putea lansa înscrierile în program.