Potrivit FRF, jocul-test se va disputa la Londra, pe 7 iunie, dar sunt șanse mici ca partida să aibă loc pe grandiosul stadion Wembley. Presa din Albion a anunțat că jocul se va disputa pe un alt stadion londonez.

Ultima confruntare dintre cele două reprezentative s-a consumat în urmă cu aproape două decenii, la EURO 2000, când „tricolorii” s-au impus cu scorul de 3-2 și au acces în „sferturile” turneului final. Palmaresul meciurilor directe este în favoarea naționalei României.

Dintre cele 11 întâlniri, „tricolorii” au bifat 3 victorii, 6 jocuri s-au terminat la egalitate, în vreme ce Anglia s-a impus de două ori. În vara acestui an, naționala U21 a surclasat reprezentativa similară a Angliei, la EURO 2019, cu scorul de 4-2.

Până la „amicalul” cu Anglia, naționala noastră va disputa play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020, pe 26 martie, cu Islanda, în deplasare, într-o singură manșă. În cazul unei victorii, „tricolorii” vor juca pentru locul la turneul final contra Bulgariei sau Ungariei, pe 31 martie, tot în deplasare.