Evenimentul Zilei > International > Anunțul care ZGUDUIE Uniunea Europeană: BREXIT-ul ar putea fi ANULAT! Motivul este neașteptat
Anunțul care ZGUDUIE Uniunea Europeană: BREXIT-ul ar putea fi ANULAT! Motivul este neașteptat

Anunțul care ZGUDUIE Uniunea Europeană: BREXIT-ul ar putea fi ANULAT! Motivul este neașteptat

Procedura de retragere a Marii Britanii din uniunea Europeană ar putea fi anulată din cauza unei erori tehnici, avertizează Eluned Morgan, unul dintre cei mai importanți politicieni laburiști.

Baroneasa a declarat, în cadrul unei Adunări Naționale din țara Galilor, că actul oficial de retragere din UE ar putea fi nul, precizând că scrisoarea trimisă de premierul Theres May președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care anunță activarea Articolului 50, nu este formulată corect, potrivit Stirileprotv.ro.

„Actul respectiv autorizează prim-ministru să notifice UE că intenționăm să ieșim, dar nu specifică in mod expres că vom iesi”, spune Eluned Morgan. 

„E o chestiune reală, dacă nu cumva actul ar putea fi atacat în justiție”, a avertizat Morgan

Mai mult, potrivit mai multor experți în drept, atacarea în justiție a actului poate determina anularea demersurilor Guvernului britanic în ceea ce privește BREXIT-ul. 

Eluned Morgan a cerut, în acest sens, ministrului galez de Finanțe, Mark Drakeford, clarificări, acesta recunoscând că este vorba de o problemă.

Cu toate acestea, ministrul susține că o astfel de eroare, de formă, nu poate avea un impact negativ, atât timp cât actul privind retragerea din UE a fost susținut de o majoritatea politică.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: