Este vorba despre unele pensii ale celor încadrați în grupele 1 și 2 de muncă:

„Am intrat in recalcularea pensiilor pentru pensionarii incadrati in grupele 1 si 2 care n-au beneficiat si pana in Paști vor primi decizia si diferentele de bani, cresterile sunt de la caz la caz. Clar e o crestere si cei care vor primi deciziile vor primi si niste bani. Activitatea noastra se va incheia, pe acest aspect, pe 30 septembrie. In septemrbie punctul de pensie se majoreaza”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici a declarat, vineri seară, că Guvernul intenționează să extindă aria de investiţii a Pilonului II, la fel ca în alte state.

Teodorovici a răspuns, la România TV, zvonurilor potrivit cărora Pilonul II de pensii se află în pericol spunând că în joc sunt miliarde de lei și este vorba despre un business foarte profitabil.

„Este corect faţă de contribuabili, faţă de deponenţi să poată să aleagă dintr-o arie mai largă acest mecanism, Pilonul II în cazul de faţă, pentru a avea când ies la pensie un plus. Nu s-a creat decât un cadru legal pentru ca omul să opteze dacă doreşte să rămână la Pilonul I sau, dacă doreşte mai departe Pilonul II, este liber să o facă. Nu obligăm pe nimeni. S-a creat doar această prevedere legală, zic eu de bun simţ şi corectă faţă de contribuabil. Nu pleacă nimeni din ţară. Gândiţi-vă ca sunt totuşi miliarde de lei pe care aceste 7 fonduri de pensii le gestionează şi nu pleacă nimeni din România, având în vedere că totuşi este un business foarte profitabil pentru ei. Noi sperăm să fie foarte profitabil şi pentru deponenţi. Noi am încercat prin actul normativ să extindem aria de investiţii a Pilonului II aşa cum se face şi în alte state, tocmai pentru a avea o arie mai largă şi cu randamente poate chiar mai bune decât cele de azi", a declarat Teodorovici.

 

Te-ar putea interesa și: