Evenimentul Zilei > Social > Anunț îngrijorător despre nivelul de poluare din Capitală! Propice pentru coronavirus
Anunț îngrijorător despre nivelul de poluare din Capitală! Propice pentru coronavirus

Anunț îngrijorător despre nivelul de poluare din Capitală! Propice pentru coronavirus

Problema poluării din București este departe de a se rezolva în viitorul apropiat, potrivit unui specialist în probleme de mediu.

Dan Trifu, vicepreședintele Fundației Eco-Civica, specialist în probleme de mediu, spune că, în București, nivelul de poluare este aproape același cu cel de dinainte de pandemie, în condițiile în care mulți dintre locuitorii Capitalei sunt în concedii și vacanțe.

„În ultimele zile, măsurătorile indică 10% mai puțină poluare comparativ cu perioada de dinainte de pandemie. Deci noi ne aflăm aproape la același nivel de poluare cu cel cel dinainte de pandemie. Și gândiți-vă că suntem în vacanțe, suntem în concedii, multă lume lucrează de acasă și nici nu vreau să-mi imaginez un dezastru mai mare.

Mai vine și studiul Institutului Național de Sănătate Publică și spune că, din anul 2000, în București 11.000 de decese pe an se produc din cauza poluării”, a declarat Dan Trifu, vicepreședintele Fundației Eco-Civica, la realitateadebucuresti.ro.

De asemenea, specialistul în probleme de mediu a mai avertizat că aerul poluat din București crește riscul de infectare cu noul coronavirus cu 30%.

„La primul studiu pe pandemie privind propagarea acestui coronavirus, specialiștii în sănătate publică au analizat și au transmis un raport foarte clar: cu cât poluarea este mai mare cu atât transmiterea Covid-ului este mai lesne de efectuat. Și probabil mult mai multe persoane se infectează. 30%, cel puțin, este procentul de infectare mai mare în cazul poluării atmosferice.

Când este un aer curat, normal că virusul se propagă foarte greu, pentru că acesta aer curat pur și simplu luptă cu virusul, îl izolează, îl distruge. În momentul când am acest mediu nociv, care lui îi convine foarte bine, și atmosfera mea este încărcată de miliarde de particule, el pur și simplu se agață de aceste particule și se propagă. Deci mediul acesta poluat îi convine de minune oricărui virus.

Dacă luăm la microscop orașul și nu trebuie să-l luăm la microscop, îl luăm chiar la kilogram și la tonă, avem peste 400 de tone de praf pe kilometrul pătrat. Vă imaginați? Statistica este foarte clară. Peste 400-450 de tone de praf la kilometrul pătrat. Vorbim de praf la nivelul solului. Gândiți-vă că în atmosferă avem niște microparticule care ne distrug pur și simplu viața”, a conchis Trifu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: