Evenimentul Zilei > Social > Anunț important de la CFR. Ce se întâmplă cu traficul feroviar
Anunț important de la CFR. Ce se întâmplă cu traficul feroviar

Anunț important de la CFR. Ce se întâmplă cu traficul feroviar

CFR a transmis că traficul feroviar a fost reluat în județul Bustrița Năsăud, acolo unde circulația a fost întreruptă, vinei, după ce un vagon a deraiat.Totuși, trenurile circulă cu restricții de viteză între staţiile Coşbuc şi Telciu.

Traficul feroviar în Bistrița Năsăud a fost reluat între staţiile Coşbuc şi Telciu,  începând de sâmbătă dimineaţa, de la ora 9:25. Circulația trenurilor fusese oprită, în cursul serii de 8 martie, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relaţia Sighetu Marmaţiei -Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a precizat că „circulaţia trenurilor între staţiile Coşbuc şi Telciu se desfăşoară în prezent cu restricţie de viteză, iar după finalizarea lucrărilor de consolidare a liniei de cale ferată, în curs de desfăşurare la această oră, trenurile vor circula cu viteză normal”..

Oficialii CFR au transmis că echipele de intervenţie feroviare au eliberat trecerea la nivel, situată la intrare în staţia CF Coşbuc, vineri, în jurul orei 23:00, când a fost redeschis traficul rutier în zona pasajului, iar la ora 00:00 a fost repus pe şină vagonul deraiat şi retras în staţia Coşbuc. Pentru menţinerea continuităţii circulaţiei feroviare în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe parcursul nopţii de 8 spre 9 martie s-a asigurat transbordare cu mijloace auto, pe relaţia Salva – Dealul Ştefăniţei, pentru călătorii din trenurile R 4136, R 4111-2, R 4133-2 și R4135.