Evenimentul Zilei > Economie > Anunț IMPORTANT de la Aeroportul OTOPENI! Toți pasagerii trebuie să știe ASTA
Anunț IMPORTANT de la Aeroportul OTOPENI! Toți pasagerii trebuie să știe ASTA

Anunț IMPORTANT de la Aeroportul OTOPENI! Toți pasagerii trebuie să știe ASTA

Conducerea Aeroportului Internațional Henri Coandă din Otopeni atrage atenția pasagerilor care vor zbura în această vară că, datorită introducerii curselor charter către destinațiile de vacanță, va fi nebunie la check in!

Având în vedere creșterea considerabilă a traficului în perioada estivală, în care sunt introduse în programul de zbor numeroase curse charter, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora zborului”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Aeroportului Internațional Henri Coandă din Otopeni.

Conducerea aeroportului spune că cele mai mari probleme vor fi dimineața! „Această recomandare se adresează, în special, pasagerilor care au cursă programată în intervalul orar 05:00 – 08:00”, se mai arată în comunicat.

Pentru a evita problemele, Conducerea Aeroportului a dublat personalul atât la vamă – ghișeele de securitate cât și Poliția de Frontieră.

Este estimat că aeroportul va avea circa 4.000 de pasageri pe oră.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat în anul 2016, pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu, un număr record de 10,99 milioane de pasageri şi 120,7 mii de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe AIHCB s-au înregistrat 10,98 milioane de pasageri şi 108,2 mii de mişcări de aeronave.

Faţă de anul 2015, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în 2016 a înregistrat o creştere substanțială, de 18,3%.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 11,2% faţă de anul 2015.

În anul 2016, 85% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au operat anul trecut 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.