Evenimentul Zilei > Social > Anunţ de ultima oră! Un copil, internat în stare gravă cu coronavirus
Anunţ de ultima oră! Un copil, internat în stare gravă cu coronavirus

Anunţ de ultima oră! Un copil, internat în stare gravă cu coronavirus

Veste neagră în România. Apare primul caz extrem de coronavirus care îi pune pe medici în alertă. Un adolescent cu coronavirus a fost internat la spitalul Gomoiu cu sindrom inflamator multi-sitem sever.
Un adolescent a fost internat de urgenţă la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, București.  Copilul avea sindrom inflamator multi-sitem.

Creste ingrijorator numarul copiilor ce prezinta un sindrom inflamator rar, posibil asociat cu Covid-19, declară specialişii.

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem (MIS-C) posibil asociat cu COVID-19 prezinta simptome similare socului toxic si bolii Kawasaki, printre acestea numarandu-se febra, eruptii cutanate, inflamatia glandelor si, in cazuri severe, inflamatii la nivelul inimii.

Raportările cazurilor au stârnit temeri potrivit cărora COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, ar putea reprezenta un risc mai mare pentru copii decat fusese estimat initial.

Totodată, şi cercetătorii francezi au raportat simptome asemanatoare bolii Kawasaki la 17 copii internaţi într-un spital din Paris.

Oamenii de ştiinţă încearcă să stabilească dacă sindromul este asociat noului coronavirus deoarece nu toţi copiii cu acestă boală au avut rezultate pozitive la testul pentru coronavirus.

Mai mult, unii cercetători au sugerat că familia coronavirusului ar putea declanşa boala Kawasaki la copii

Copiii cu acest sindrom inflamator rar prezintă adesea dureri abdominale severe şi vărsături care progresează către soc, a explicat Ofori-Amanfo pentru Reuters. Acesta a precizat că niciunul dintre copiii pe care i-a observat recent cu acest sindrom nu avea o boala preexistentă, însa toţi prezentau anticorpi pentru coronavirus.

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a anunţat că sunt în curs de investigare aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat bolii COVID-19.

De asemenea, la Bergamo, în Italia, în Spitalul Papa Giovanni XXIII au fost internaţi zece copii cu acest sindrom, dintre care opt au prezentat rezultate pozitive la testul pentru anticorpi de coronavirus, infomrează Agerpres.

Sindromul inflamator multi-sistem la copii afectează inima atât de tare, încât unii ar putea avea nevoie de monitorizare tot restul vieții,potrivit ultimelor studii.

Cifrele pandemiei în România

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 4.915 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 01.10.2020 (10:00) – 02.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 53 de decese (36 bărbați și 17 femei).
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.795. Dintre acestea, 571 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.471.499 de teste. Dintre acestea 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.436 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.575 la cerere. Pe teritoriul României, 10.697 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.452 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.138 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.379 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 839 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: