Pensiile vor ajunge la timp la beneficiari, în luna septembrie, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

”Vom fi la timp, vom fi în grafic, pensiile se vor da la începutul lunii septembrie”, a spus aceasta.

„Sunt implicată în activitatea tehnică care se desfășoară la Casa Națională de Pensii Publice în două locații pentru tipărirea la timp a fluturașilor. Vom fi la timp, vom fi în grafic, pensiile se vor da la începutul lunii septembrie”, a declarat duminică ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Suntem deja gata cu pensiile pentru agricultori”

„Suntem deja gata cu pensiile pentru agricultori, suntem aproape gata cu pensiile de stat acordate în numerar prin Poşta Română. Sunt în legătură cu Poşta Română asigurându-mă că şi acolo lucrurile sunt planificate de aşa manieră încât să nu existe nicio întârziere. Deja am început pentru o parte dintre judeţe tipărirea cupoanelor pentru pensiile celor care le primesc pe card, mergem în paralel, se lucrează cu toată seriozitatea”, a adăugat Violeta Alexandru.

Pensile vor crește cu cu 14%

Guvernul va creşte pensiile cu 14%. El a precizat că este o creştere ”extrem de mare” pe care se angajează să o poată finanţa anul viitor,dar şi în anii următori.

”Este o creştere extrem de mare care ne angajăm să o putem finanţa atât pe anul viitor. Cât şi pe anii care vor urma. În ceea ce priveşte alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase”, a explicat Orban, potrivit antena3.ro.