Vacanţa de vară va începe la 13 iunie 2020. Cursurile sunt dispuse pe durata a 35 de săptămâni. Programul Şcoala Altfel se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020. Totodată, Ministerul Educaţiei a propus ca lucrările scrise semestriale, adică tezele, să se susţină după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin 3 săptămâni înainte de finalul semestrului.

În Capitală, din cele 418 unităţi şcolare de stat, 8 nu au autorizaţii de funcţionare din diverse motive, dar anul şcolar va începe şi acolo la 9 septembrie, urmând ca ele să obţină pe parcurs autorizaţie de funcţionare – a declarat, la Radio România Actualităţi, Ioana Mihaela Neacşu, inspector şcolar general al municipiului Bucureşti.

„Mă întâlnesc cu toți directorii tuturor unităților de învățământ din Capitală, astfel încât să putem avea informația cea mai exactă direct de la sursă. Până la acest moment, însă, am fost asigurați că se fac mari eforturi, în unele sectoare s-a lucrat și în weekend, sâmbătă și duminică, 24 de ore din 24”, a spus Ioana Mihaela Neacşu.

A fost aprobat şi calendarul desfăşurării examenului de evaluare naţională în viitorul an şcolar. Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor susţine prima probă, la limba şi literatura română, la 15 iunie. Primele rezultate vor fi afişate pe 22 iunie, iar cele finale la 27 iunie.

Te-ar putea interesa și: