Evenimentul Zilei > Justitie > Antrenorul de judo Adrian Croitoru, despăgubiri uriaşe în instanţă
Antrenorul de judo Adrian Croitoru, despăgubiri uriaşe în instanţă

Antrenorul de judo Adrian Croitoru, despăgubiri uriaşe în instanţă

 Antrenorul Adrian Croitoru a obţinut daune morale de 100.000 de euro din partea Federaţiei Române de Judo pentru faptul că a fost concediat.

Reamintim că Adrian Croitoru, antrenorul lotului masculin de judo, a fost suspendat din funcție cu trei săptămâni înaintea Campionatelor Mondiale din Azerbaidjan. Astfel, acesta nu s-a mai putut ocupa de pregătirea sportivilor pentru turneu.

Aşadar, antrenorul de judo Adrian Croitoru  a câştigat în instanţă  daune morale în valoare de 100.000 de euro pentru că a fost concediat de către Federaţia Română de Judo (FRJ) din functia de antrenor al Lotului Olimpic Masculin de Seniori.

Despăgubiri uriaşe:  Judecătoarea Mia Irina Balc (foto 2), fostă Ionel, de la Tribunalul Braşov (Sectia I Civila), i-a acordat antrenorului nu doar uriaşele daune morale amintite, ci şi despăgubiri constând în drepturi salariale, diurne şi indemnizaţii de concediu. Hotărârea judecătoarei Balc nu este definitivă.

Minuta sentinţei antrenorului de judo

„Admite, in parte, contestatia, astfel cum a fost formulata si, ulterior, precizata, de contestatorul ADRIAN CROITORU, in contradictoriu cu intimata FEDERATIA ROMANA DE JUDO, impotriva Deciziei nr. 14/08.10.2018 emisa de intimata si, in consecinta:

Anuleaza Decizia nr. 14/08.10.2018 emisa de Federatia Romana de Judo. Dispune reintegrarea contestatorului in functia detinuta anterior incetarii contractului individual de munca. Obliga intimata sa plateasca contestatorului o despagubire egala cu drepturile salariale si primele de Lot Olimpic, indexate, majorate si actualizate, de la data de 08.10.2018 si pana la reintegrarea efectiva.

Obliga intimata sa plateasca contestatorului suma de 5.953 lei, reprezentand drepturi salariale aferente perioadei 01.05.2017-12.07.2017, si suma de 595 lei reprezentand contravaloarea indemnizatiei de concediu de odihna neefectuat, aferent aceleiasi perioade, precum si prima de Lot Olimpic aferenta lunii Mai 2017.

Obliga intimata sa plateasca contestatorului suma de 19.450 lei, reprezentand ore suplimentare aferente perioadei 13.07.2017-08.10.2018.

Obliga intimata sa plateasca contestatorului sumele de 838 Euro si 468 USD, in echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii, reprezentand diurna legala aferenta perioadei 15.06.2017-12.08.2018.

Obliga intimata sa plateasca contestatorului suma de 1.054 lei, reprezentand contravaloarea indemnizatiei de concediu de odihna neefectuat aferent perioadei 13.07.2017-08.10.2018.

Obliga intimata sa plateasca contestatorului suma de 100.000 Euro, in echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul de imagine creat prin suspendarea din activitate si concedierea nelegala.

Obliga intimata ca, dupa ramanerea definitiva a prezentei hotarari, sa o publice, pe cheltuiala proprie, pe site-ul de internet propriu (www.frjudo.ro), in ziarele ”Gazeta Sporturilor” si ProSport”, in 3 (trei) editii din 3 (trei) saptamani consecutive, precum si sub forma de Comunicat oficial pe site-ul www.judoinside.com.

Respinge restul pretenţiilor

Obliga intimata sa plateasca contestatorului suma de 2.040 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu expert.

Cu drept de apel in termen de 10 de zile de la comunicare. In cazul formularii caii de atac, aceasta se va depune la Tribunalul Brasov. Pronuntata azi, 01.07.2020, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”. Mai multe detalii despre soluţionarea  dosar ului puteţi citi AICI.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: