Evenimentul Zilei > Actualitate > Antrenorul de fitness al fotbaliștilor a fost tenismen de performanță
Antrenorul de fitness al fotbaliștilor a fost tenismen de performanță

Antrenorul de fitness al fotbaliștilor a fost tenismen de performanță

Fotbaliștii Mihai Pintili (FCSM) și Paul Pîrvulescu (SKN St Polten) sunt doar câteva din personalitățile publice ce frecventează sălile de fitness ale antrenorului Alexander Florescu (35 de ani), fost jucător de tenis de performanță.

Ca junior, Alexander a ajuns printre cei mai buni trei tenismeni din România, însă lipsa fondurilor financiare necesare pentru a se pregăti la cel mai înalt nivel l-a făcut să renunțe la cariera de jucător profesionist. Imediat, a primit o ofertă avantajoasă de a deveni antrenor de tenis în Capitala Libanului, Beirut, iar apoi în toată Europa. În Croația, după ce s-a antrenat împreună cu Ivan Vaida, fost jucător 
de Cupa Davis al Croației, a fost partener de sparring la antrenamentele jucătorilor profesioniști.  Ulterior, a preluat o bază sportivă de la zero împreună cu Branimir, fratele lui Ivan Valda, acesta fiind momentul în care a făcut trecerea de la tenis la fitness. 

În 2008, Florescu a hotărât să se întoarcă în țară, a absolvit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, completate cu un Master în domeniu pentru ca astfel să aibă cunoștințe temeinice, necesare pentru profesia de antrenor autorizat de fitness. ”Am îmbinat utilul cu plăcutul și am transformat pasiunea pentru sport într-o afacere frumoasă și prosperă, chiar dacă sportul care mi-a adus medalii, cupe și atâtea satisfacții profesionale este tenisul de câmp”, a explicat Alexander Florescu (35 de ani) care s-a născut și a copilărit în cartierul Socului, într-un anturaj al sportivilor de performanță, inclusiv în familia sa regăsându-se luptători de lupte grego-romane, fotbaliști sau tenismeni. ”Când eram copil, mi-am dorit foarte tare să fac fotbal așa că mereu am iubit acest sport. Merg la meciurile Stelei, echipa mea de suflet, atunci când timpul îmi permite și sunt la curent cu toate meciurile clubului. Sunt bucuros că printre cei care frecventează cluburile mele de fitness se află și fotbaliști de performanță”, spune  Alexander Florescu, care în 2008 a deschis prima sa sală de gimnastică. ”Era păcat să nu dezvolt pasiunea mea într-un business având în vedere faptul că sunt o persoană foarte ambițioasă și muncitoare căreia îi place să lucreze cu și pentru oameni. Am început singur, de jos, și am dezvoltat proiectul natural și sigur, ceea ce mă face să-mi doresc din ce în ce mai mult de la mine. Pentru mine, afacerea mea înseamnă pasiune, muncă, ambiție, seriozitate, putere, creativitate. Ca antrenor, obiectivele mele constante sunt acelea de a implementa un stil sănătos de viață și de a oferi tot ce e mai bun din mine tuturor persoanelor ce calcă pragul sălilor mele și nu numai. De asemenea, sper să fiu un model de urmat în activitatea sportivă. Acum muncesc foarte mult pentru a îmi îndeplini visul de a ajunge preparatorul fizic al unei echipe de fotbal”, spune Alexander Florescu, care își începe ziua de lucru la ora 8 de dimineață și o încheie undeva în jurul orei 21:00 pm. ”Muncesc foarte mult timp, de luni până sâmbătă, între 12 și 14 ore pe zi, pentru că acord atenție deosebită fiecărui client în parte. Am antrenat și antrez personaliăți publice din mai multe domenii și sunt bucuros să constat că acestea revin de fiecare dată cu plăcere și dorința de cooperare”, a mai spus Alexander Florescu, care de-a lungul timpului a primit propuneri și din partea concurenței însă le-a refuzat, fiind concentrat să-și dezvolte proiectul său.
 Alex conduce în prezent o echipă de 5 antrenori și deține trei săli în zonele Militari, Pipera și Decebal.