Potrivit CBC-Radio Canada, pe lângă cazurile respective mai sunt încă 34 de cazuri  care fac obiectul abuzurilor dar anchetele sunt în curs de desfăşurare.

Doar partea care se vede a icebergului

După cum spune Sandra Kirby, bătrână sportivă olimpică, profesoară de sociologie la Universitatea din Winnipeg şi expertă în materie de abuzuri sexuale în sport, cifrele redate de către CBC ar putea fi doar "partea care se vede a icebergului", căci nu toate cazurile de abuzuri fac obiectul denunţurilor. Ea estimează că organizaţiile sportive ale ţării nu pot ignora aceste rezultate şi că "o reformă masivă" este necesară pentru ca toţi copiii ţării care se dedică unei activităţi sportive, s-o poată face în siguranţă.

Rezultatele sunt sfâşietoare

Intervievată de CBC, Lorraine Lafrenière, preşedinta asociaţiei antrenorilor din Canada, spune la rândul său că rezultatele sunt "sfâşietoare", adăugând că ele arată că "părinţii au un sentiment de nesiguranţă atunci când îşi lasă copiii într-un club sportiv".

Pentru a-şi construi baza de date, CBC/Radio Canada, indică faptul că a recuperat mii de dosare judiciare şi a vizitat numeroase tribunale din toată ţara, ceea ce a permis să construiască "un portret tulburător al amplorii delictelor sexuale comise de antrenori sau de persoane cu funcţii de conducere din sportul amator canadian din ultimii ani".

 

Te-ar putea interesa și: