Real Madrid a devenit o echipă oarecare în La Liga, mai ales după ce a fost îngenuncheată în etapa recent încheiată, pe „Camp Nou”, de rivala Barcelona, scor 1-5.

După plecările lui Zinedine Zidane și Cristiano Ronaldo, „galacticii” s-au afundat tot mai mult în seria rezultatelor slabe în primul eșalon al Spaniei. După dezastrul de duminică, din „El Clasico”, președintele Realului, Florentino Perez, și compania au găsit varianta salvării.

Cum transferurile s-au năruit până acum, având speranțe la început de sezon că pot aduce pe „Bernabeu” nume grele de jucători precum Neymar, Mbappe sau Hazard, cei din conducere l-au ales pe italianul Antonio Conte să fie cel care să preia echipa din mâinile lui Julen Lopetegui.

 

Perez trebuie să plătească

Conte este liber de contract, după ce s-a despărțit de Chelsea Londra. Antrenorul din Peninsulă a acceptat să fie demis de pe „Stamford Bridges”, după pactul făcut de conducerea lui Chelsea: să primească suma de 10 milioane de euro, dar să nu mai profeseze până la finele acestui sezon.

Culmea, Antonio Conte s-a deplasat deja la Madrid, așa cum susține presa iberică, iar de cei 10 milioane de euro pe care îi va pierde în urma pactului cu englezii se va ocupa chiar Florentino Perez. Președintele Realului va acoperi, astfel, acea sumă, plus încă pe atât, bani care îi vor reveni lui Conte. Pe „Bernabeu”, italianul vrea să vină cu mijlocașul francez Paul Pogba, cel care este în focuri la manchester United cu antrenorul Jose Mourinho. Conte și Pogba au mai colaborat cu succes la Juventus, între 2012 şi 2014.

 

Ar putea debuta în acest weekend

Însă, jurnaliștii iberici au notat că prima variantă a lui Florentino Perez ar fi fost Roberto Martinez, selecționarul Belgiei care i-a dus pe „diavoli” până pe locul 3 la Cupa Mondială din Rusia. Prima partidă pe banca lui Real Madrid pentru Conte ar putea fi cea de sâmbătă, cu Valladolid, din La Liga.