Antonescu, despre declarația lui Ponta: Înțeleg că renunță la condiția vicepremierului PC. Nu avem motiv să nu mergem mai departe

Antonescu, despre declarația lui Ponta: Înțeleg că renunță la condiția vicepremierului PC. Nu avem motiv să nu mergem mai departe

Crin Antonescu a afirmat, vineri seară, că interpretează "optimist" declaraţia premierului potrivit căreia a ales ca guvernarea să continue în formula USL. Linderul PNL a adăugat că înţelege din lui Ponta că renunţă la condiţia vicepremierului PC, iar în această situaţie nu mai este niciun motiv să nu se meargă mai departe de luni, relatează Mediafax.

Întrebat cum interpretează răspunsului primului ministru la solicitarea sa, liderul PNL a spus că o face ”optimist”.

"Nu pot să-l interpretez decât optimist, în sensul că a revenit la spiritul iniţial al înţelegerii noastre, spirit care înseamnă în esenţă că USL înseamnă un acord de fond între PSD şi PNL. Şi, dacă acesta este sensul declaraţiei premierului, nu pot decât să o salut", a spus Antonescu. El a precizat că nu a avut nicio discuţie zilele acestea nici cu Victor Ponta, nici cu alţi "fruntaşi" PSD şi că, din câte ştie, nici alţi colegi ai săi nu au fost contactaţi de social-democraţi.

"Eu consider că nu există nicun motiv temeinic, serios pentru ca alianţa să nu continue şi, în al doilea rând, că în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte PNL suntem cât se poate de dispuşi la acest lucru", a mai spus Antonescu, solicitat să precizeze cum evaluează actuala situaţie din USL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crin Antonescu a adăugat că, din punctul său de vedere chestiunea legată de vicepremierul PC este foarte clară.

"Nu a existat şi nu va exista. Păstrăm toate raporturile de reprezentare în acest Guvern aşa cum au funcţionat ele de la început şi până acum şi mergem mai departe. Înţeleg din declaraţia domnului Ponta că renunţă la o asemenea condiţie, aşa o citesc eu, optimist, şi atunci evident că nu avem niciun fel de motiv să nu mergem mai departe de luni, cu o nouă formulă guvernamentală, în sensul a câţiva oameni noi, dar pe aceleaşi temeiuri pe care am construit şi pe care au funcţionat alianţa şi guvernul", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că o întâlnire cu PSD ar putea avea loc, din punctul său de vedere, oricând ar fi solicitată.

"Cred că luni dimineaţă cel mai târziu ar trebui ca ea să aibă loc, ca să putem luni deja să solicităm convocarea Camerelor în şedinţă comună. Pe de altă parte, nici n-ar mai fi nevoie de vreo discuţie, până la urmă n-ar fi nevoie decât ca lucrurile pe care ne-am înţeles, care sunt în comun agreate, cu excepţia acestei invenţii cu vicepremier Daniel Constantin, să vină în Parlament şi atunci e foarte simplu, nici nu mai e nevoie de o discuţie. Dar probabil că o astfel de discuţie se va face", a precizat Crin Antonescu. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României
  • Un psihiatru acuză: medicul Beliș minte în cazul morții Aurei Ion: ”O palmă dată mișelește propriei profesii”
  • Durul penal al României, Sorin Ovidiu Vîntu, a ajuns doar „o jigodie” pentru „boxerul” Rudel
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • Sora Aurei Ion este REVOLTATĂ: Să arătăm românilor ce se întâmplă!
  • Cele mai PENIBILE şi AMUZANTE poze de Sfântul Valentin. Cupluri în ipostaze de tot râsul| GALERIE FOTO
  • „Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot | GALERIE FOTO şi VIDEO