Cel care a denunţat caracterul clar antisemit al articolului a fost un deputat conservator polonez, Michal Kaminski, care a protestat împotriva prezenţei ziarului între documentele puse la dispoziţie parlamentarilor. În text este pusă şi întrebarea : ''Cum să-i înfrângem? Astfel nu se poate marge înainte''.

Biroul de presă al SEJM, parlamentul de la Varşovia, a răspuns că va cere excluderea cotidianului dintre publicaţiile oferite deputaţilor. Ştirea, care aprinde îngrijoararea unei renaşteri a antisemitismului în Polonia şi în Europa, a fost făcută cunsoscută de Agenţia telegrafică evreiască (JTA). Cotidianul Tylko Polska (Doar Polonia) este publicat de către Leszlek Bubl, un politician naţionalist şi cântăreţ, care a lansat o piesă despre ''fanaticii rabini''.

În acelaşi număr al ziarului apare şi un articol intitulat ''Atacul asupra Poloniei la o conferinţă la Paris''. În text se vorbeşte de Jan Gross, un profesor evreu-polonez, de la universitatea Princetown, ale cărui studii despre complicitatea polonezilor în genocidul nazist împotriva evreilor au fost mereu ţinta atacurilor naţionaliste, titrează Leggo.

 

Citește și: