Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Anteniada, Lucia Hossu Longin şi extincţia inteligenţei morale
Anteniada, Lucia Hossu Longin şi extincţia inteligenţei morale

Anteniada, Lucia Hossu Longin şi extincţia inteligenţei morale

După ce a comparat procesul lui Adrian Năstase cu acela al lui Iuliu Maniu, autoarea sfâşietorului serial "Memorialul durerii", reper esenţial al conştiinţei istorice româneşti, recidivează.

Nu se mai poate spune că este un simlu derapaj verbal ori o alunecare retorică. De dată această, Lucia Hossu Longin chiar vrea să-şi distrugă imaginea de jurnalistă anticomunistă comparând "Antena 3", un post de televiziune dedicat linşajului, calomniilor şi, iată, instigării la violenţă, cu ceea ce-a fost şi rămâne o icoană a memoriei democratice româneşti, postul de radio "Europa Liberă".
 
Această comparaţie ţine, nu încape îndoială, de ceea ce Andrei Pleşu numeşte obscenitatea publică. Este obscen să compari o lada de gunoi malodorant cu un buchet de flori de primăvară. Este obscen să compari infamia dezinformării deliberate cu asumarea informării obiective că supremă misiune. Este obscen să compari mercenarii fără urmă de ruşine cu profesioniştii oneşti care, riscându-şi vieţile, au ajutat această naţiune să nu rămână complet claustrată în peştera propagandei imbecilizante.

Este, trebuie spus, obscen să compari ceea ce întreprind autorii noii mineriade, corect descrisă drept anteniada, cu demersul demistificator şi emancipator al "Europei Libere". Această comparaţie jigneşte în chip odios memoria Monicăi Lovinescu şi a lui Virgil Ierunca, a lui Noel Bernard şi a lui Vlad Georgescu, a lui Max Banusch şi a lui Emil Georgescu, a lui Nicolae Stroescu Stănişoară şi a lui Cornel Chiriac.

Sper că dl. Emil Hurezeanu, fost director al "Europei Libere", va reacţiona prompt pentru a taxa această ignominie aşa cum se cuvine. Merită citate cuvintele criticului Mircea Morariu care scrie pe blogul s[u din "Adevărul": "Comparaţia făcută de doamna Hossu nu este numai o sminteală. E o ofensă nemeritată. La adresa unor oameni, a unei realităţi, a bunului-simt. La adresa adevărului însuşi."

Da, e vorba de o enormitate care desfide raţiunea şi indică extincţia inteligenţei morale.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News