Producţia show-ul muzical a încetat în 2019, dar acum Antena 1 a decis să anunțe castingul pentru sezonul cu numărul 9.

De subliniat este faptul că audițiile vor fi „doar în București, nu și în alte orașe”, după cum au transmis reprezentanții postului.

Astfel, cei care nu locuiesc în Capitală vor trebui să facă un mic efort şi să vină în locurile pe care le vor comunica producătorii X-Factor.

Conform primelor informaţii, sunt şanse foarte mari ca show-ul de la Antena 1 să își găseasc locul în grila de toamnă.

Tot în toamnă este programat şi show-ul Vocea României, concurentul direct al X-Factor.

Fanii celor două emisiuni cunosc faptul că uneori cele două emisiuni apăreau chiar şi pe același interval orar, iar audiențele Pro TV era cu mult peste cele de la Antena 1.

Un alt aspect inedit este legat de faptul că până în prezent, mai-marii din Pro TV nu și-au anunțat planurile legate de grila de toamnă.

Astfel, ei n-au anunţat nici dacă va mai exista un nou sezon al emisiunii Vocea României, dar este de aşteptat ca odată cu anunţul Antenei 1, situaţia să se schimbe.

Când Antena 1 a renunțat la emisiune, reprezentanții postului din Trustul Intact au spus că dețin în continuare contractul de licență, dar că au decis să ia „o pauză”.

Ultimul juriu de la X-Factor a fost format din Horia Brenciu, Delia, Ștefan Bănică și Carla’s Dreams.

În ceea ce-l priveşte pe Brenciu, trebuie spus că el s-a întors în iunie 2019 la Vocea României, ceea ce a atras nemulţumirea evidentă a fanilor X-Factor.

Ștefan Bănică a rămas în Trustul Intact, dar ca jurat la Next Star (n.r. – emisiunea lui Dan Negru).

Prezentatorii ultimului sezon au fost actorii Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin, dar reţeta propusă de producători nu a avut impact în audienţe.

Pentru melancolici trebuie subliniat că ultimul câștigător de la X-Factor – Bella Santiago – a fost anunţat de Delia.

Cu 7 sezoane din 8, Delia a fost cel mai longeviv jurat dintre cei 9 câţi au fost rulaţi în show (Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ștefan Bănică, Horia Brenciu și Carla’s Dreams).

Răzvan și Dani au fost prezentatorii X-Factor șapte sezoane, în timp ce Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin doar un sezon.

Doar patru sezoane și jumătate au putut rivaliza cu Vocea României în audienţe. În rest, producătorii au încercat tot felul de reţele, inclusiv schimbarea orelor şi zilelor de difuzare, dar fără succes.

explicaţie foto: Mihai Bendeac sărutând în culise o concurentă de la X-Factor