Uciderea lui George Floyd a tulburat atât SUA, cât și unele dintre cele mai importante state din UE.

În SUA au loc proteste în 32 de orașe, iar mulțimea este revoltată după ce, în urmă cu doar câteva zile, George Floyd, un bărbat de culoare, a fost ucis de către poliția din Minneapolis, Minnesota.

În prezent, în unele dintre cele mai mari și importante orașe din SUA au loc proteste violente, iar protestatarii cer dreptate pentru cel ce a fost ucis și își arată furia față de discriminarea instituționalizată și modul în care acționează autoritățile.

În acest context, Grupul Anonymous a blocat site-ul poliție din Minneapolis și amenință că dacă poliţistul care l-a ucis pe Floyd nu o să fie pedepsit, o să expună toată corupția care distruge Statele Unite.

Într-un videoclip, care circulă în mediul online Anonymous cere acuzarea lui Chauvin.

„Poliţiştii care ucid oameni şi comit alte infracţiuni trebuie să fie traşi la răspundere la fel ca noi ceilalţi. În caz contrar, vor crede că au dreptul să facă orice îşi doresc. Poate veţi spune că e vorba doar de nişte uscături, dar ce se întâmplă cu ofiţerii care stau lângă ei şi nu fac nimic în timp ce comit infracţiuni, care refuză să-i judece pe aceşti criminali care acţionează împotriva oamenilor pe care au jurat să-i protejeze?

Oamenii s-au săturat de corupţie şi violenţă din partea unor organizaţii care promit să le ofere siguranţă… Lumea începe să se trezească şi oamenii devin din ce în ce mai furioşi de fiecare dată când văd sânge vărsat inutil fără consecinţe. Aceşti poliţişti trebuie aduşi în faţa legii, iar ofiţerul Chauvin, în special, trebuie acuzat de omor. Din păcate, nu avem încredere în organizaţia lor coruptă pentru a face dreptate, aşa că vom scoate la iveală numeroasele crime din întreaga lume. Noi suntem legiunea. Venim!”, spun hackerii în clip.