07,08 septembrie

 

Anomaliile de pe fundul Mării Baltice. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 7 septembrie s-au născut regina Elisabeta I, Elia Kazan, Buddy Holly, James Van Allen, J.P. Morgan, Angela Gheorghiu, Ion Pacea, Nae Caranfil, Şerban Cioculescu şi pe 8 septembrie s-au născut Richard Inimă de Leu, Antonin Dvorjak, Peter Sellers, George Coşbuc, Mia Braia, Petre Sălcudeanu, Dan Coe, Ştefan Bănulescu, Tudor Popescu.

 

Pe 7 septembrie, tradiţional, Cercurile Sfintei Marii celei Mici. Se ţine şi pe 9 septembrie, pentru că nu este post. Nu se găteşte mâncare fierbinte, pentru că, spune poporul, „se varsă oala peste copii”. Se evită orice are forma rotundă, sau mişcare circulară. (Speranţia).

 

Pe 8 septembrie, Naşterea Maicii Domnului, Sf. Fecioară, născută în plină zodie a Fecioarei. Nimic nu este întâmplător! Se duc rândunelele… se instalează toamna!

 

Un weekend plăcut pentru majoritatea românilor.

 

Răsfoind prin arhiva ”Stars and Stripes” am dat peste un articol care se refera la anomaliile de pe fundul Mării Baltice. ”Cea mai cunoscută este anomalia ce seamănă cu Millennium Falcon, din Star Wars, apoi monolitul și curtea rectangulară. Sunt cam o duzină de anomalii, cercetate și catalogate de flota de submarine NATO, dar și de cele ale Federației Ruse. A existat suspiciunea reciprocă că anomaliile ar fi cine știe ce armă secretă a părții celeilalte. Cu destul de multă greutate s-a ajuns la o cooperare pe problemă, iar după mulți ani de cercetări s-a ajuns la concluzia clară și definitivă că anomaliile sunt obiecte naturale, posibil fasonate de mâna omului. Dar nu se știe cum au ajuns la o sută de metri adâncime, pe fundul Mării Baltice. Ipoteza că ar fi fost purtate de ghețari este interesantă, dar neconvingătoare, din foarte multe motive.”

 

In fotografia din titlu aveți anomalia numărul unu, descoperită de civili, Ocean X Team, în iunie 2011, cu douăzeci de ani mai târziu decât au făcut-o submarinele militare. Probabil că militarilor li s-a făcut milă de civili și le-au dat coordonatele, așa se face că în iunie anul acesta Ocean X a descoperit anomalia numărul doi.

 

Conspiratorii de profesie au văzut imediat cine știe ce farfurii zburătoare, pardon, farfurii submarine. Anomalia numărul unu are un diametru cam de 70 de metri și o înălțime, la centru, de opt metri și jumătate. Se află la o adâncime de 100 de metri, pe fundul Mării Baltice, cam la 100 de kilometri de Stockholm, pe linia dreaptă către Riga.

 

Anomalia este formată din roci vulcanice dure, un amestec ciudat de bazalt, andezit și obsidiană. Dacă aș fi dorit să fac un altar cine știe cărui zeu nordic, acum vreo câteva zeci de mii de ani, poate chiar o sută de mii de ani, probabil că aș fi ales anomalia, sâmburele acesta uriaș vulcanic. Apoi a venit glaciațiunea Wurm și mi-a luat altarul la vale… ca și alte obiecte megalitice, se pare, fasonate de mâna omului, cum spun militarii.

 

Stefan Hogerborn, din echipa Ocean X, jură cu mâna pe Biblie că în apropierea anomaliilor se petrec lucruri ciudate, busola se rătăcește, numai arată Nordul și aparatura electronică nu merge cum trebuie, chiar se oprește, dar își revine la cel puțin 200 de metri de anomalie. Volker Brüchert, profesor asociat de geologie la Stockholm University, a zâmbit și a spus că nu este nimic supranatural, sau extraterestru, anomaliile, constituite din roci vulcanice, au in compoziție un procent relativ mare de fier și alte metale magnetice. Așa se explică anomaliile electromagnetice din apropierea obiectelor, aflate pe un fund de sedimente și roci calcaroase. Profesorul se obosește și adaugă că, după părerea lui, anomaliile au o vârstă de 140.000 ani.

 

Cei de la Ocean X continuă să creadă că ceva nu este în regulă cu anomaliile, dar putem pune această atitudine pe seama că au găsit într-o corabie scufundată, mai multe sticle cu vin, sigilate, vin vechi de 330 de ani. Așa că există un motiv la viziunile lor… cu toate că au vândut sticlele de vin la licitație, la Christie’s!

 

Parcă aș face un echipaj să vedem ce este cu anomaliile. Dar, mai bine, revăd ”Les Aventuriers” cu Alain Delon, Lino Ventura și Joanna Shimkus. Când a trecut viața lui Lino Ventura și tinerețea lui Alain Delon? Când a trecut tinerețea mea, anii când eram secund-navigator și nostrom în echipajul prințului Saad, căutam comori, ca și Ocean X? Pe fundul cărei mări zace ”Red Barracuda” cel mai rapid iacht particular de 99 de picioare din lume, singurul care avea patru motoare navale Rolls-Royce? Bune întrebări, răspunsurile sunt un pic amare, dar există mereu speranța, doar mâine este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC    În acest weekend fiecare îşi dă cu părerea, tu mizezi pe acţiune. Trebuie să găseşti un echilibru bun între relaxare şi distracţie. Sporturi distractive, ce zici de propunerea aceasta? Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film sau la un club pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

TAUR  Sâmbătă, la cumpărături, respecţi o disciplină impusă şi faci ceva economii. Duminică nu te lua după bârfe şi intrigi. Vezi în ce măsură evenimentele te afecteză personal şi… distrează-te! Ai timp, in sfârşit, în acest weekend să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn afectat indică o indiscreţie!  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă! Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii de serviciu. Văietatul şi cobitul, la români, sunt virtuţi naţionale!

GEMENI   Weekend echilibrat, îţi faci planuri de viitor, pentru toamnă şi ai timp şi de distracţie. O convorbire la mobil poate să-ţi facă probleme dar nu te enerva degeaba: „vreme trece, vreme vine!” Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să evitiţi neplăcerile. Nativii care care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi.

RAC    Solo, îţi plângi de milă că nu găseşti pe nimeni care să te înţeleagă, iar duo protestezi la fel de tare că eşti doar o remorcă şi că nu iei tu deciziile. Treburi de weekend ale Racului! Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine sau de rău. Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere.  Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte sau relaţii noi, dar numai după ce reflectezi, de gândeşti, măcar un pic. Duminică este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti!

LEU    Păstrează-ţi secretele cu grijă şi gelozie. Dar nu uita că cei dragi merită încrederea ta. Sigur, poţi să le spui o variantă care te avntajează! Weekend plăcut, dar nu pleca la drum lung! Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil ! Trebuie doar să treci peste criza din perioada acestui weekend – o mică criză existenţială – de identitate şi pasaj.  Trebuie să realizezi că orice zi este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregăti. Sâmbătă, armonia si echilibrul Cosmosului te ajuta sa-ti intelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care sa-l urmezi. Duminică – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

FECIOARĂ   Zi calmă de weekend, cumpărături, plimbare prin mall, poate un film 4K. Nu se întâmplă nimic negativ, dar oamenii şi evenimentele nu sunt la înălţimea standardelor tale! Ce vrei, ghinion! Cumpărăturile sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. În această perioadă a weekendului poţi să îmbini plăcutul cu utilul. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales sâmbăta. Este posibil sa primeşti nişte veşti si sa te nelinişteşti din cauza unor probleme cu proprietăţi şi/sau moşteniri, asta duminica. Totul se rezolvă cu bine, din fericire, sigur, mai târziu. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că iţi stau bine. Neapărat să fie din in sau bumbac, pentru toamna merge şi lâna de prima calitate, evită porcăriile din plastic!

BALANŢĂ    Dimineaţa ai ceva de împărţit, de pus la punct, cu cineva apropiat, din familie sau din anturaj. Nu te repezi, aşteaptă să se clarifice lucrurile, nu transforma incidentul într-un scandal! Atenţie mare la ce spuneţi şi mai ales cui spuneţi. Balanţele, mai ales cele „dezechilibrate”, nu prea au tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total.  Sâmbătă, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge azi spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Duminică, norocul iti este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole si dificultaţi fara sa faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ti doresti!

SCORPION   În acest weekend ai vrea să faci o mulţime de lucruri. Dar trebuie să te limitezi doar la cele mai urgente! Pregătirile de şcoală şi/sau de toamnă sunt în capul listei de priorităţi! Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un film, dar nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

SĂGETĂTOR   Ritmul zilnic este posibil să se accelereze şi mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul de care ai atâta nevoie. Sâmbătă poti  finalizeza în condiţii bune promisiunile care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi petreceri reuşite.  In acest weekend probabil că trebuie să faci ceva cumpărături. Veşti de departe, consultaţi-vă e-mail-ul, reţeaua de socializare sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent.  Duminică, posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.  În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

CAPRICORN  În weekend poate un drum, plăcut şi util. Te aprovizionezi pentru toamnă. Te simţi bine, cei apropiaţi îţi spun că au încredere în tine şi că poţi să faci faţă aprope oricărei situaţii! O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă sunt de la televizor.  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, Capricornii ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza cui prodest (cui foloseşte) toată ingineria asta şi nu vei cădea în cursă. Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Duminică seară, stai puţin, fă-ţi un ceai şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat visurile tale – preocupat mereu de problemele cotidiene.

 VĂRSĂTOR  În acest weekend dai semne de epuizare, de oboseală cronică. E indicat să te odihnesti si să-ţi menajezi sănătatea. Relaxare, somn suficient, puţină mâncare, dar de calitate, evită stresul! Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente, poate chiar accidente. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi  în analize utopice şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geamăn. Pentru o mica parte din Vărsători duminică seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

PEŞTI  Sâmbătă ai o dorinţă acută să depăşeşti şi să prevalezi în faţa altora. Trebuie să demonstrezi că eşti valoros, dar alege-ţi cu prudenţă modalităţile de parvenire. Nu doar scopul contează! Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine  dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe total, aproximativ doua zile bune.