Anglia, cu patru echipe în sferturile de finală!

Anglia, cu patru echipe în sferturile de finală!

Ultimul meci din „optimile“ Ligii Campionilor, disputat marţi noapte, Inter Milano - FC Liverpool 0-1, a marcat câteva evenimente importante în fotbalul european, dar şi pentru România.

Dacă Anglia a stabilit o premieră greu de egalat în competiţiile continentale intercluburi, iar la Inter Milano s-a instaurat deruta, Victor Piţurcă poate răsufla (deocamdată) uşurat: Cristi Chivu, căpitanul tricolorilor, a evitat accidentarea. Anglia a intrat în istoria Ligii Campionilor după ce şi-a trimis marţi şi cea de-a patra reprezentantă în „sferturile“ celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

După Arsenal, Manchester United şi Chelsea (acum o săptămână), FC Liverpool a completat marţi careul de aşi al fotbalului englez în Ligă. După ce, în prima manşă, învinseseră Inter Milano cu 2-0 pe „Anfield Road“, „cormoranii“ au bătut şi în retur, pe „San Siro“, scor 1-0. Chivu, atent să nu se spargă

La doar câteva zile după sărbătorirea centenarului, Inter, cu românul Cristi Chivu integralist, s-a făcut de râs. Căpitanul tricolorilor n-a ieşit nici el prea mult în evidenţă, fiind, se pare, preocupat mai degrabă să nu se accidenteze la umărul drept. Prezenţa în teren a lui Chivu a stat sub semnul întrebării până-n ultima clipă după ce, în săptămâna premergătoare partidei cu FC Liverpool, românul fusese anunţat că, în cazul unei recidive, ar putea rata Euro 2008.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eliminarea din Liga Campionilor l-a determinat pe antrenorul Roberto Mancini să anunţe că, la finalul sezonului, va renunţa la banca tehnică a Interului. După declaraţia lui Mancini, zvonurile n-au întârziat să apară. Italienii scriu despre intenţia patronului Massimo Moratti de a-l aduce, la vară, pe portughezul Jose Mourinho, fără serviciu după „divorţul“ de Chelsea.

O altă variantă pentru ghinionistul Moratti ar fi chiar Rafael Benitez, actualul antrenor al „cormoranilor“, ameninţat de mai multe ori cu demiterea de Tom Hicks şi George Gillett, patronii americani de la Liverpool. Ziariştii din Peninsulă au avansat ieri şi varianta Walter Zenga, fostul tehnician al marilor rivale bucureştene Steaua şi Dinamo. „Sunt pregătit“, le-a răspuns „Omul-Păianjen“ jurnaliştilor de la „Gazzetta dello Sport“, care l-au întrebat dacă ar accepta propunerea să preia gruparea milaneză.

„Dacă voi fi solicitat, nu voi putea spune nu. Mi-am petrecut la Inter 22 de ani din viaţă“, a mai spus Zenga, veritabil simbol al grupării milaneze. Pentru Walter, numirea la Inter n-ar însemna doar împlinirea marelui vis de a pregăti echipa unde a jucat atâţia ani, ci şi ocazia de a demonstra că ultima experienţă, nefericita perioadă petrecută la Dinamo, a fost un accident. Zenga a fost înlăturat atât de la Steaua, cât şi de la Dinamo înainte să-şi ducă la capăt mandatul. HAZARD

Mâine e programată tragerea la sorţi

În „sferturile“ Ligii Campionilor au pătruns patru echipe englezeşti şi câte una din Italia, Spania, Turcia şi Germania. Chelsea, FC Liverpool, Manchester United, Arsenal, FC Barcelona, AS Roma, Fenerbahce şi Schalke 04  îşi vor afla adversarele din faza următoare mâine, când are loc tragerea la sorţi. Pentru că regulamentul nu prevede reguli speciale, e posibil ca, în „sferturi“, să asistăm chiar la două confruntări englezeşti.

La fel de posibil e însă ca, dacă formaţiile din Insulă nu nimeresc unele cu altele, să avem, pentru prima oară în istorie, semifinale sută la sută din Anglia! Dincolo de aceste calcule, faptul că jumătate dintre grupările calificate în „sferturile“ Ligii sunt din Albion arată forţa incredibilă la care a ajuns Premier League. De altfel, englezii au jucat în trei dintre ultimele patru finale ale Ligii Campionilor, câştigând chiar una dintre acestea (FC Liverpool, în 2005).