Ministrul Apărării din România, semnal de alarmă. Tacticile Rusiei creează mari probleme

Ministrul Apărării din România, semnal de alarmă. Tacticile Rusiei creează mari probleme Ministrul Apărării, despre acțiunile ostile ale Rusiei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Angel Tîlvăr a declarat că în cadrul armatei se fac eforturi și este monitorizată situația în estul României. Ministrul Apărării spune că bruiajul Rusiei a pătruns tot mai adânc în țara noastră.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, despre bruiajul Rusiei

Angel Tîlvăr a explicat că cel mai afectat sector este cel maritim:

„Evident astfel de acțiuni pun în sistem de atenție pe cei care sunt obligați și care au posibilitatea să le contracareze.

Evident, cel mai mult are de suferit navigația maritimă. Inclusiv, în Turcia am discutat despre această problemă cu ministrul Apărării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evident că ne preocupă, evident că nu ne dorim așa ceva, dar este modul în care Rusia luptă de foarte mult timp”, a spus Angel Tîlvăr.

Angel Tilvar, bruiaj

MAE avertizează cu privire la acțiunile Rusiei

MAE menționează că Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Dispozitivele montate de forțele armate ruse ar pune în pericol securitatea și funcționarea optimă a porturilor din Marea Neagră.

Se pare că Forțele Armate ruse ar folosi sisteme avansate de bruiaj.

Printre acestea se numără sistemul R-330Zh, Borisoglebsk-2 și Zhitel pentru bruiajul semnalelor GPS și protecția propriei infrastructuri strategice”.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

Război electronic în estul României

Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență a publicat un rapoart despre acțiunile ostile ale Rusiei.

Raportul invocă datele publicate de website-ul GPSJAM, care documentează activitatea de blocare a semnalelor GPS:

„Astfel, la data de 03 mai 2024, zonele de pe teritoriul românesc în care se arată o perturbare masivă a sistemelor de navigație aeriană sunt cu precădere cele de graniță, în localitățile Galați, Bacău, Iași, dar și în Constanța.

La data de 02 mai 2024, Bacău, Galați, Tulcea și Constanța sunt “înroșite”. Exceptând zilele de 15, 21 și 22 din luna aprilie, când și Bacăul a fost inclus pe harta roșie a interferențelor sistemului GPS, Galați, Tulcea și Constanța sunt cele mai vizate, fiind aflate în “zona roșie” a hărții. În perioada 09-10 aprilie 2024, au apărut semnale de interferențe GPS și în zona Iași”, spun autorii documentului citat.