Evenimentul Zilei > Actualitate > Angajaţii ar putea beneficia de O MĂSURĂ FĂRĂ PRECEDENT. Curtea Europeană de Justiție A LUAT DECIZIA
Angajaţii ar putea beneficia de O MĂSURĂ FĂRĂ PRECEDENT. Curtea Europeană de Justiție A LUAT DECIZIA

Angajaţii ar putea beneficia de O MĂSURĂ FĂRĂ PRECEDENT. Curtea Europeană de Justiție A LUAT DECIZIA

Angajaţii ar putea beneficia de o măsură fără precedent.

Conform unei decizii luate recent de Curtea Europeană de Justiție, angajații trebuie să fie plătiți și pentru orele petrecute în drum spre muncă. Astfel, cei al căror loc de muncă nu are un sediu fix pot cere angajatorilor să le plătească și timpul petrecut pe drum, aşa cum arată indy100.

Decizia luată de Curtea Europeană de Justiție are rolul de a proteja sănătatea și siguranța angajaților. În plus, dacă angajații se îmbolnăvesc în perioada în care se află în concediu de odihnă, vor avea dreptul de a cere reprogamarea concediului.

Aşa cum era de aşteptat, decizia nu a fost primită bine de angajatori. "Pericolul de abuz este clar – un angajat ar putea să îşi mărească dreptul la concediu declarând că este bolnav, deşi nu este adevărat", a afirmat un reprezentant al firmei de avocatură Eversheds.

Deocamdată, este clar că legea are nevoie de amendamente clare, întrucât nu specifică ce dovezi trebuie să aducă angajații pentr a-și confirma starea de sănătate.