Andrei Pavel va fi şeful Jelenei Jankovici

Andrei Pavel va fi şeful Jelenei Jankovici

"Cneazul" o va antrena, în America, pe jucătoarea din Serbia care în 2008 a fost numărul unu mondial WTA.

Fostul mare jucător Andrei Pavel, cel mai valoros produs al tenisului românesc de la Ilie Năstase încoace, o va pregăti, începând de anul viitor, pe celebra sârboaică Jelena Jankovici. Sportiva în vârstă de 25 de ani ocupă în acest moment locul opt în clasamentul WTA.

Presa de la Belgrad a făcut ieri anunţul-şoc: "Cel mai bun tenismen român din ultimii 20 de ani o va antrena pe Jelena Jankovici". Sârbii au oferit şi explicaţia mutării: "Jankovici şi Pavel au un stil de joc asemănător: ambii se mişcă bine pe teren şi au un backhand precis. După ce, în ultimii ani, Jelena nu a avut noroc în alegerea antrenorilor, pentru a reveni în top şi a câştiga un turneu de Mare Şlem, are nevoie de un tehnician adevărat".

"Cneazul", stabilit în Statele Unite ale Americii, în Arizona, unde şi-a deschis o şcoală de tenis, n-a putut fi contactat ieri, pentru a confirma versiunea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A primit această propunere acum un an"

De la Ion Ţiriac, care a colaborat cu celebrii Boris Becker şi Guillermo Vilas, niciun alt fost antrenor român de tenis n-a mai avut şansa de a lucra cu un nume mare. Florin Segărceanu, unul dintre prietenii lui Pavel (care este şi căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României), nu s-a arătat surprins de veste.

"N-am mai vorbit de ceva timp cu Andrei, nu ştiu dacă e deja antrenorul oficial al Jelenei, dar e o poveste mai veche. Primise o propunere de la Jankovici în urmă cu un an, dar abia se retrăsese şi nu avea chef să se înhame imediat la o altă treabă atât de serioasă", ne-a zis Segărceanu.

Jelena Jankovici este o prezenţă constantă în Top 10 WTA. Deşi n-are în palmares niciun titlu de Mare Şlem (în 2008 a disputat o finală la US Open), Jelena a ajuns pe primul loc în clasamentul mondial în august 2008.

"E o poveste mai veche, ştiu că a primit propunerea de a o antrena pe Jankovici în urmă cu circa un an, dar abia se retrăsese atunci.", FLORIN SEGĂRCEANU, antrenor de tenis şi prieten cu Andrei Pavel