Evenimentul Zilei > Actualitate > Andreea MARIN şi Robert TURCESCU răspund DUR acuzaţiilor ofiicalilor turci potrivit cărora cei doi ar fi contribuit la campania de DENIGRARE a TURCIEI
Andreea MARIN şi Robert TURCESCU răspund DUR acuzaţiilor ofiicalilor turci potrivit cărora cei doi ar fi contribuit la campania de DENIGRARE a TURCIEI

Andreea MARIN şi Robert TURCESCU răspund DUR acuzaţiilor ofiicalilor turci potrivit cărora cei doi ar fi contribuit la campania de DENIGRARE a TURCIEI

Acuzaţi de oameni de afaceri din Turcia că ar fi fost plătiţi de puciştii ce au pus la cale lovitura de stat eşuată din Turcia, din seara de 14 iulie şi a-l denigra pe liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, Robert Turcescu şi Andreea Marin răspund dur acuzelor, explicând î mesaje pe paginile personale de Facebook scopul vizitelor la Istanbul şi la Efes.

"Stiripesurse.ro si Romania TV dau "stirea" aia tembela cu Turcescu si Andreea Marin la Istanbul la invitatia opozantului lui Erdogan. De fapt, a fost un info-trip cu zeci de jurnalisti si oameni politici, desfasurat in doua etape, la Istanbul si la Efes (eu n-am fost decit la Istanbul), acum vreo trei ani. O chestie banala, similara cu info-trip-urile organizate de-a lungul anilor de companii si de ambasade. Am tot fost ca jurnalist in astfel de deplasari. Dar Iosif Buble de la stiripesurse.ro si Victor Ciutacu de la Romania Tv ar putea sa-si informeze colegii despre ce-a fost vorba, pentru ca au mers la info-trip-ul de la Efes. Buble a mers chiar cu sotia, Diana Tusa. Impreuna cu vreo alti 40 de jurnalisti!
Scriu asta pentru ca m-am enervat sa vad si sa aud acum tot soiul de timpenii despre acea deplasare. 
Uite, asta e inca un motiv pentru care nu-mi mai pare rau ca am iesit din presa: prea a ajuns de rahat (si nu din ala turcesc!) goana dupa audienta a unora dintre cei care se dau jurnalisti.", a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Turcescu nu este însă singura figură publică din România, acuzată că ar fi fost plătit pentru a-l denigra pe preşedintele Erdogan. Andreea Marin, alături de 32 de jurnalişti români sunt acuzaţi că ar fi pus umărul la o companie de denigrare a Turciei, încercând să o prezinte drept un stat profund nedemocratic.

<< Eu respect întotdeauna presa românească, care este o presă liberă, dar, uneori, unii oameni au fost urcaţi în autobuze şi duşi în Istanbul. S-au făcut cadouri. La televiziunea română se constată că oameni care au fost invitaţi în Turcia încearcă să facă cunoscută Turcia ca şi cum ar fi o ţară nedemocratică. Această ţară are un preşedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator”, a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din România.>>, a declarat un oficial turc la Bucureşti.

Zâna reacţionează în termeni duri, pe pagina sa de Facebook, cerând explicaţii însoţite de dovezi pentru acuzaţiile care i se aduc –susţine ea- pe nedrept.

“Intrucat au fost "cap de afis" in organizarea acestui eveniment, ii invit pe domnii Ozman Koray Ertas, Ambasador al Turciei la Bucuresti, Tamer Atalay, presedinte al Camerei de Comert Romano-Turca, respectiv Murat Demiray, presedinte al Asociatiei oamenilor de afaceri turci din Romania, sa raspunda punctual la urmatoarele intrebari: 
1. Care sunt dovezile concrete pe care se bazeaza atunci cand afirma ca jurnalisti din Romania (printre care se pare ca ma numar) au fost “urcati in autobuze” si au primit “cadouri” pentru a face “cunoscuta Turcia ca si cum ar fi o tara nedemocratica”, la “televiziunea romana”? De altfel, televiziunea romana a avut propria sa reactie prompta, firesc jignita de aceste acuzatii, iat-o: http://www.agerpres.ro/comunica…/…/19/precizare-tvr-19-57-24 . 
2. “Aceasta tara are un presedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator.” Aceasta este afirmatia dumneavoastra, de care se pare ca va deziceti acum, alaturi de intregul text citat mai sus, invocand greseli de traducere, pe care le voi verifica impreuna cu un translator autorizat si cu avocatul meu. Cea de-a doua intrebare a mea este: desi intr-un regim democratic, fiecare om are dreptul la propria opinie, raspunzand legal daca aceasta calomniaza o alta persoana, va rog sa imi mentionati macar un singur articol, interviu, orice sursa care se demonstreze ca eu l-am numit vreodata dictator pe presedintele tarii dumneavoastra! In completarea acestei idei, va mentionez faptul ca nu m-a interesat vreodata politica tarii dumneavoastra pana la stirile recente de acum cateva zile, de data aceasta imposibil de ocolit de catre locuitorii intregii planete. Pe scurt, pana recent, cu tot respectul, va anunt ca nu am cunoscut nici macar numele liderilor din politica tarii dumneavoastra, fiind un subiect lipsit de interes pentru mine. “

Continuarea pe pagina de Facebook a Andreei Marin 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: