Evenimentul Zilei > Justitie > Andreea Esca poate răsufla ușurată. Justiția s-a pronunțat în favoarea vedetei TV
Andreea Esca poate răsufla ușurată. Justiția s-a pronunțat în favoarea vedetei TV

Andreea Esca poate răsufla ușurată. Justiția s-a pronunțat în favoarea vedetei TV

Cunoscuta prezentatoare TV Andreea Esca a scăpat, după doi ani de proces, de doctorița care a hărțuit-o în tot acest timp. Mai mult, reclamanta are acum de plată 8.200 de lei

Doctorița I.S., protagonistă a unui scandal penal de proporții, a încercat, timp de doi ani, să obțină niște bani de la Andreea Esca, însă, după ce judecătorii i-au respins cererea, a decis să renunțe la proces și nu a mai atacat hotărârea.

În noaptea de 15 spre 16 iunie 2013, doctoriţa se afla la volanul maşinii personale, iar polițiștii din Ploiești au încercat să o oprească în trafic.

Peripeții în trafic cu poliția

Aceasta a refuzat să oprească, a acroșat un polițist după care a pornit în trombă într-o cursă care s-a finalizat abia la intrare în București. A circulat pe A3 cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse și pe contrasens, urmărită fiind de o mașină a Poliției.

Femeia a fost în cele din urmă arestată, încarcerată în Arestul de la Câmpina, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitație provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanțe interzise) a fost transferată la spitalul Penitenciarului Jilava. Ea a stat 90 de zile în arest, apoi procurorii au decis să renunţe la urmărirea penală, pe motiv că inculpata nu avea discernământ. Astfel, individa a scăpat de închisoare, însă a fost obligată să urmeze un tratament recomandat de medicii psihiatri.

La cinci ani după acest episod, medicul a dat-o în judecată pe Andreea Esca și pe alți colegi ai vedetei, solicitând daune morale întrucât cazul său a fost prezentat pe post. Judecătorii însă i-au tăiat elanul, din start.

Decizia instanței

„Admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, pentru faptele petrecute în luna iunie 2013, pentru capătul de cerere având ca obiect pretenţii şi respinge acest capăt de cerere (pentru faptele petrecute în luna iunie 2013), ca fiind prescris dreptul material la acţiune.

Respinge excepţia prescripţiei, în rest, ca neîntemeiată. Respinge acţiunea, în rest, ca neîntemeiată. Reduce cuantumul onorariului de avocat plătit de … de la suma totală de 14038,43 lei la suma de 8000 lei . Obliga pe reclamantă la plata sumei de 8200,07 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, au dispus magistrații, scrie spynews.ro.

Doctorița nu a contestat hotărârea în termen, dosarul fiind închis definitiv.