Evenimentul Zilei > Justitie > Andreea Cosma l-a „paradit” pe Onea. Dosarul se reia de la zero
Andreea Cosma l-a „paradit” pe Onea. Dosarul se reia de la zero

Andreea Cosma l-a „paradit” pe Onea. Dosarul se reia de la zero

Dosarul în care deputatul PSD Andreea Cosma a fost condamnată pentru corupție se reia de la zero. Decizia este definitivă.

Decizia este definitivă și a fost pronunțată, azi, de un complet de cinci judecători de la Curtea Supremă.

Condamnarea de 4 ani cu executare a deputatei Andreea Cosma a fost desfiintaţă de Înalta Curte. Dosarul fabricat de procurorii Lucian Onea si Alfred Savu de la DNA Ploieşti a fost trimis la rejudecare. Andreea Cosma fusese condamnată pentru complicitate la abuz în serviciu cu 2 la 1, de judecătorii Horia Valentin Selaru şi Francisca Vasile, cu opinia separată a lui Daniel Grădinaru.

Bomba a căzut peste fostul şef al DNA Ploieşti

Dosarul pe care Lucian Onea, împreună cu procurorul DNA Alfred Savu, i l-a făcut deputatei PSD Andrea Cosma a fost anulat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cu majoritate respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare. În temeiul art. 421 alin. (1) pct.2 lit. b) din Codul de procedură penală admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de partea civilă SC Plopeni Industrial Parc SA şi de inculpaţii Cornea Dănuţ Marcel, Cosma Andreea şi Anghel Florin Serghei împotriva sentinţei penale nr. 699 din 04 decembrie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 994/42/2015. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, marţi, 16 iunie”, se arată în minuta deciziei, potrivit Agerpres.

A existat şi o opinie separată, în sensul sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în acest caz

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE