Omul care a îngenuncheat prin „dubla” sa FC Barcelona, aproape de unul singur, în decembrie 1998, pe „Camp Nou” (scor 3-1, pentru Villareal) a ales, pentru EVZ, fotbaliștii români care au strălucit în acest an, în ligile din Europa. În viziunea lui Gică Craioveanu , primul loc îi revine lui Florin Andone, vârful de 23 de ani care a devenit unul dintre marcatorii de bază din La Liga.


FOTO; Gică CraioveanuLa începutul anului, internaționalul român se afla la Cordoba (eșalonul secund), iar din vară a făcut pasul direct în La Liga, la Deportivo La Coruna, pentru 4,5 milioane de euro. Acum, Andone a strâns pentru Depor 17 meciuri oficiale. Însă, târziu a reușit să sclipească: 6 goluri, toate marcate în ultima lună. „Florin Andone este alegerea mea. Despre ce vorbim? Mai vedem și noi fotbaliști, câteodată. De doi ani de zile îmi bat gura cu acest jucător, și nu mi se dădeau șanse”, ne-a declarat Craioveanu.


FOTO;Paul Anton (Getafe)Fost „câine”, acum „ursuleț”

Pe locul al doilea Paul Anton (25 de ani), care a plecat în această vară de la Dinamo din postura de căpitan al echipei, dar sub formă de împrumut, în schimbul sumei de 200.000 de euro. La Getafe, mijlocașul a izbutit să înscrie deja două goluri. Anton este unul dintre favoriții lui Craioveanu. „Paul m-a impresionat în Spania, mai ales că a reușit să și înscrie, și din postura de mijlocaj. Este într-o formă foarte bună „ursulețul” meu”, a spus fostul internațional. Dacă vor să activeze clauza de cumpărare definitivă, spaniolii trebuie să plătească 700.000 de euro.Trei pe locul 3, plus „decepții”

Pentru numirea ocupantului celei de-a treia poziție în acest Top, lui Gică Craioveanu i-a fost greu să aleagă între Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Alex Chipciu (Anderlecht) și Ștefan Radu (Lazio): „Toți trei sunt foarte valoroși pentru echipele lor. Faptul că sunt titulari incontestabili, nu face decât să le crească valoarea. Tătărușanu apără excelnt în Serie A, a crescut enorm de plecarea de la Steaua. Despre Chipciu și Radu pot să spun că au sarcini bine puse la punct la Anderlecht, respectiv Lazio. Am văzut cu toții ce goluri superbe au reușit să înscrie în ultima vreme”. Întrebat ce români nu au impresionat în acest an, Crioveanu a răspuns: „Alex Maxim (n.r. – Stuttgart) nu a avut încredere din partea nicunui antrenor, asta l-a pus în umbră. Eu l-aș vedea la Leverkusen, și-ar pune în exercițiu valoarea. Nicușor Stanciu (n.r. – Anderlecht) e decarul naționalei noastre. Te aștepți la mai mult din partea lui. Poate din 2017 va exploda. Mă mai gândesc și la Vlad Chiricheș (n.r. – Napoli), de la care speram ceva mai mult. A evoluat foarte puțin, dar foarte bine. Decepție e un cuvânt dur pentru mine, și nu i-aș încadra la acest capitol”, a conchis Craioveanu.