ANCHETĂ în REM în cazul ALEGERILOR din 2009. PARCHETUL GENERAL a confirmat

ANCHETĂ în REM în cazul ALEGERILOR din 2009. PARCHETUL GENERAL a confirmat

Parchetul General a confirmat existenţa unei anchete în REM în cazul „Noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009” şi au eliberat un document în acest sens.

La data de 6 iunie, Comisia de anchetă pentru cazul menţionat a trimis procurorului general Augustin Layăr o scrisoare în care îi solicita sa comunice dacă există sau nu un dosar pe tema scrutinului din 2009.

Pe lângă asta, Comisia a mai cerut şi evidenţierea infracţiunilor cercetare şi numirea calităţii procesuale a lui Maior, Coldea şi Kovesi.

„Vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne transmite un răspuns cu celeritate având în vedere prevederile art. 9 alin. (1) ale Hotărârii Parlamentului nr. 39/2017 prin care s-a stabilit termenul de 60 de zile de la data înfiinţării Comisiei parlamentare de anchetă pentru depunerea raportului final, la Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului”, afirmă Mihai Fifor, preşedintele Comisiei de anchetă, în scrisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi, Parchetul General a răspuns:

„În cauză s-a început urmărirea penală „în REM” sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prev. De art. 297 alin. 1 din Codul penal cu aplic. Art. 5 din Codul penal şi infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, prev. De art. 391 alin. 3 şi 4 din Codul penal cu aplic. Art. 5 din Codul Penal şi art. 38 alin. 1 din Codul Penal.

Dat fiind faptul că, urmărirea penală se desfăşoară în prezent „în rem”, toate persoanele audiate până în acest moment procesual au calitatea de martor”, se arată într-un document preluat de stiripesurse.ro.