Evenimentul Zilei > Justitie > Ancheta MORŢII VIOLENTE a politcianului Mihail Bălăşescu. Martor:”Avea capul zdrobit”
Ancheta MORŢII VIOLENTE a politcianului Mihail Bălăşescu. Martor:”Avea capul zdrobit”

Ancheta MORŢII VIOLENTE a politcianului Mihail Bălăşescu. Martor:”Avea capul zdrobit”

Un traumatism cranian sever pare să fie cauza decesului lui Mihail Bălăşescu, găsit fără suflare, vineri, în casa fostului socru, cu o pătură pe cap. Oficiali din rândul anchetatorilor au precizat, pentru EVZ, că, semnele vizibile arată că moartea politicianului a fost una violentă, însă se aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a se stabili cu certitudine ce a determinat cest lucru.

În paralel cu desfăşurarea anchetei de către poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov şi un procuror al Parchetului Tribunalului Ilfov, fosta soţie a lui Bălăşescu, Ana Maria Burchel, a fost audiată de oamenii legii. Ea a descoperit cadavrul fostul soţ în casa tatălui ei, situată într-un imobil din Cartierul Latin (Foto), aflat la marginea Capitalei, care aparţine de oraşul Bragadiru.

Una dintre vecinele socrului, principalul suspect al anchetatorilor, care a dispărut după moartea lui Bălăşescu, a fost prezentă la sosirea criminaliştilor . “Poliţistul de la Criminalistică a spus că i-a dat cu ceva în cap de i-a sfărmat capul şi pe urmă a fugit pentru că poliţişti căutau pe aici, obiectul, arma”, susţinea femeia. Criminaliştii susţin că au indicii clare despre locul în care s-ar afla socrul ucigaş, însă, până la ora 20.00, acesta nu fusese prins. Nici de arma crimei nu dăduseră anchetatorii.

Socrul ucigaş ar fi lăsat un bilet în care în care anunța că nu îl va mai vedea cineva vreodată.

Mihail Bălăşescu (foto) este fost secretar general adjunct al Partidului Naţional Liberal şi a fost căsătorit de patru ori. Recent, îşi disputa partajul cu ultima soţie, Ana Maria Burchel cea care declara, în anul 2013, că ar fi fost bătută de Bălăşescu. Instanţa i-a dat dreptul de proprietate politicianului asupra unui autoturism Ford Fiesta, pe care îl avea din timpul căsătoriei şi care era parcat în Cartierul Latin, la casa fostilor socri. Pe motiv că vrea să lămurească cu fostul să ginere cedarea autoturismului, ucigaşul  l-a chemat pe politician la el acasă şi l-a ucis cu sânge rece.

Mihai Bălăşescu a devenit cunoscut după ce a recunoscut că a făcut sex cu o femeie în biroul lui Crin Antonescu.