Secretul a fost bine păstrat până în prezent. Totul s-a aflat după ce Corpul de Control a descins la Poliția Miercurea Ciuc și a început să îi ia la întrebări pe polițiști. Potrivit unor informații din interiorul instituției, scandalul a pornit de la o petrecere care a avut loc în data de 2 mai 2020, la care au participat mai mulți polițiști de toate rangurile, ofițeri și agenți. Inspectorii de la București susțin că petrecerea a durat până noaptea târziu, cu muzica dată la maxim într-un loc care se afla în apropierea unor blocuri de locuințe. În ciuda ordonanței militare care interzicea adunările mai mari de trei persoane, polițiștii de la Miercurea Ciuc nu au ținut cont de asta.

Printre cei care au participat la petrecere se numără și comisarul șef Nicolae Ghenci, șeful Poliției Miercurea Ciuc. Potrivit ziarharghita.ro, mai mulți localnici au depus o reclamație la Ministerul de Interne, în care au descris petrecerea polițiștilor, în timp ce ei erau obligați să stea în case.

”Toată aceasta poveste cu iz de batjocură la adresa cetățenilor ar face, acum, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, obiectul unei anchete interne, care urmează să stabilească vinovații, să tragă la răspundere etc. etc… Întrebat fiind despre această situație, domnul Filip Gheorghe, a fost foarte diplomat, confirmând însă faptul că există o anchetă internă în derulare și ca ofițeri superiori, între care și șeful poliției municipale sunt vizați de aceasta. Și, desigur, noi presa, vom fi ținuți la curent cu asta”, se arată în ziarul din Miercurea Ciuc.

La începutul anului 2020, polițiștii din Miercurea Ciuc au reușit să îl prindă în timp record pe un bărbat care a acoperit cu vopsea neagră, denumirea unor localități, scrise în limba maghiară, pe indicatoare rutiere. Poliţiştii au reuşit, în mai puţin de 24 ore, să identifice un bărbat de 30 ani, din judeţul Bacău, care a recunoscut că a acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiunea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere din Harghita, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.