Şase persoane suspectate că ar fi furat, în 2019, o pictură a artistului britanic Banksy, dedicată victimelor atentatului terorist de la Bataclan, Paris, au fost inculpate vineri și arestate preventiv, anunță presa străină.

Lucrarea atribuită celebrului artist fusese pictată în 2018 pe o uşă metalică de urgenţă a sălii de spectacole pariziene Bataclan, pentru a omoagia cele 90 de persoane ucise în ziua de 13 noiembrie 2015, în timpul unei serii de atacuri jihadiste la Paris.

Infractorii au luat lucrarea tăind uşa cu un flex în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2019.

Poliţia italiană a anunţat, pe 10 iunie, că a găsit uşa în timpul unei operaţiuni comune cu polițiștii francezi.


Ne-am făcut de râs și aici. Celebrul artist Banksy a trecut Primăria Municipiului Bucureşti pe lista neagră organizării de evenimente false


Bansky a realizat o lucrare-manifest, în contextul protestelor din SUA: „Este o problemă a albilor”

Bansky a publicat pe contul său de Instagram lucrarea realizată în contextul protestelor din zeci de orașe americane. Astfel, noua lucrare a artistului prezintă un soi de altar.

„Oamenii de culoare au fost lăsaţi baltă de sistem. Sistemul alb. Acest sistem defectuos le face viaţa mizerabilă şi nu este treaba lor să repare acest lucru. Asta este o problemă a albilor și dacă nu și-o rezolvă singuri, cineva trebuie să urce să dărâme ușa”, a scris Banksy pe pagina sa de Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy) on