Evenimentul Zilei > Actualitate > ANCHETA dechisă la cantina unei ŞCOLI din PITEŞTI după ce 36 de copii au ajuns la SPITAL. Patronul cantinei AMENDAT cu 4.000 de lei
ANCHETA dechisă la cantina unei ŞCOLI din PITEŞTI după ce 36 de copii au ajuns la SPITAL. Patronul cantinei AMENDAT cu 4.000 de lei

ANCHETA dechisă la cantina unei ŞCOLI din PITEŞTI după ce 36 de copii au ajuns la SPITAL. Patronul cantinei AMENDAT cu 4.000 de lei

Inspectorii sanitar-veterinari au dispus începerea unei anchete la cantina unei şcoli din Piteşti, după ce 32 de copii au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară. În 16 cazuri, medicii Spitalului de Pediatrie au identificat adenovirusul.

Ancheta este acum în plină desfăşurare şi inspectorii au prelevat probe din alimentele consumate de copiii internaţi, urmând ca şi angajaţii cantinei să fie supuşi analizelor.

Pe lângă ancheta demarată de DSP şi DSV, Inspectoratul şcolar a demarat o anchetă care urmează să fie extinsă în toate unităţile şcolare din Piteşti pentru a supraveghea îndeaproape programul şcolar de tip “Step by Step”, acesta incluzând şi acordarea unei mese copiilor, un serviciu externalizat şi opţional.

Micuţii internaţi se află sub atenta supraveghere a medicilor, 15 dintre fiind în Spitalul de Pediatrie iar 6 au fost deja transferaţi la secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă Piteşti, anunţă DIGI24.

Patronul cantinei a fost amendat cu suma de 4.000 de lei pentru nepăstrarea probelor şi neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului şi pentru că angajaţii cantinei nu purtau mănuşi.

"Luni, personalul care pregăteşte masa şi o distribuie s-a prezentat la Direcţia de Sănătate Publică Argeş pentru efectuarea coproculturilor", a declarat Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.

Directorul DSV Argeş, Daniel Lupu a declarat că patronul cantinei a fost amendat cu 2.000 de lei de către DSV.

"Am aplicat o amendă de 2.000 de lei şi am interzis temporar funcţionarea cantinei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor de către personalul cantinei. Mai exact, angajaţii de aici nu purtau mănuşi", a afirmat Lupu, potrivit MEDIAFAX.