Evenimentul Zilei > Actualitate > ANAT: Vacanțe pentru bugetari, de 244 milioane de euro, prin “cel mai bun” program al Guvernului
ANAT: Vacanțe pentru bugetari, de 244 milioane de euro, prin “cel mai bun” program al Guvernului

ANAT: Vacanțe pentru bugetari, de 244 milioane de euro, prin “cel mai bun” program al Guvernului

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță că în primele 10 luni ale anului 2018 au fost emise 23,2 milioane de vouchere de vacanță. Valoarea voucherelor de vacanță a crescut la 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie, o sumă de 8,4 ori mai mare față de cea de anul trecut. ANAT apreciază, de aceea, decizia Guvernului de prelungire a programului cu încă doi ani, acordarea voucherelor de vacanță, fiind considerată una dintre cele mai bune aprobate de Executiv în ultimul timp.

Potrivit estimărilor ANAT, “potențialul pieței este de 372 de milioane de euro numai în acest an, suma reprezentând acordarea voucherelor în valoare de 1.450 de lei/persoană celor 1,2 milioane de angajați în sistemul public”. În luna octombrie au fost emise un număr de 1,2 milioane de vouchere, atât pe hârtie cât și pe suport electronic, în valoare de 14 milioane de euro, o sumă dublă față de luna septembrie. Octombrie a fost și luna cu cele mai multe vouchere pe suport electronic emise, comparativ cu celelalte luni ale anului, și anume un număr de 352.469, de 4,5 ori mai mare față de întreg anul 2017.

Iunie râmâne luna cu cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018, și anume 125 de milioane de euro, conform statisticilor ANAT. “Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanță în acest an. Zonele turistice populare, dar și cele mai puțin frecventate în anii anteriori, au înregistrat un trafic ridicat. 2018 a fost anul în care pachetele de vacanță în România realizate de agențiile de turism s-au vândut cu rapiditate nu numai în timpul verii, ci și pentru sărbătorile de iarnă. Agenții de turism i-au îndrumat pe proprietarii de vouchere să aleagă cea mai bună opțiune pentru ei”, declară președintele ANAT, Nicolae Demetriade.

 

Potrivit Institutului Național de Statistică, în primul semestru al anului numărul turiștilor a crescut cu 4,1%. Un alt efect al folosirii voucherelor de vacanță a fost creșterea cererilor de autorizare din partea unităților de cazare cu 10% în acest an. Într-un comunicat de presă, "ANAT apreciază decizia Guvernului de prelungire a programului cu încă doi ani, în cazul personalului din sistemul public, sumele de ordinul sutelor de milioane de euro care intră anual în industria turismului contribuind dovedit la creșterea domeniului și a economiei. Pentru activitatea agențiilor de turism, a unităților de cazare și alimentație publică, măsura de acordarea a voucherelor de vacanță este una dintre cele mai bune aprobate de guvern în ultimul timp."

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.